Kačacie prsia s vínovou omáčkou
Foto: heleninka88
Pre mňa osobne je kačka slávnostné jedlo a tento recept robím doma len vo výnimočné dni, ale poviem Vám, že asi sa to zmení Zobraziť celý popisPre mňa osobne je kačka slávnostné jedlo a tento recept robím doma len vo výnimočné dni, ale poviem Vám, že asi sa to zmení a bude u nás častejšie.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kačacie prsia si umyje, osušíme a na strane s kožou narežeme do šikma. Ochutíme soľou, čiernym mletým korením a sušeným cesnakom (všetko podľa vašej chuti). Ja som dávala po štipke zo všetkého.
- 2
Kačacie prsia orestujeme na rozpálenej panvici bez tuku najprv zo strany s kožou až do vtedy kým koža nebude chrumkavá. Tuk odlievame. Môžme ich ešte popritláčať, aby bola koža rovnomerne opečená. Keď už máme kožu chrumkavú, opečieme prsia z druhej strany a aj zo všetkých strán a to na miernom ohni.
- 3
Potom pridáme prelisovaný cesnak, cukor a maslo a počkáme kým sa cukor rozpustí. Po rozpustení pridáme paradajkový pretlak a mletú papriku. Chvíľu povaríme a podlejeme vínom a varíme ešte 5 min. Odstavíme a zakryjeme alobalom.
- 4
Ja som podávala kačacie prsia s opečenými zemiakmi a rukolovo-paradajkovým šalatom. Dobrú chuť. :-)
Tiež kačacie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dakujem za pozretie si mojho receptu. Pri dalsom si budem davat pozor na to ako odfotim svoje jedlo.
Este to mozes zmenit, zostrihaj tu fotku a daj ju naspät. Bude to vyzerat ovela lepsie. Ten sporak to tam skutocne rusi, inak pekny rececpt.