Segedínsky guláš so sójovými kockami

Maroš Cibuľka
šéfkuchár Petit hotela Santé v Santovke, 11. januára 2011
Segedínsky guláš so sójovými kockami
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

250 g, sušených
500 g
250 ml
1 l
100 g
120 g
1 ks, veľká
5 strúčikov
8 ks
50 g




Postup

  1. 1

    Na sójové kocky nalejeme 0,5 l teplého hovädzieho vývaru z kostí a prikryté necháme nasiaknuť asi hodinu. Šošovicu namočíme na asi pol hodiny do studenej vody. Na cibuľovom základe orestujeme sójové kocky, osolíme, okoreníme, pridáme prelisovaný cesnak, kyslú kapustu, sladkú červenú papriku, zalejeme zvyšným vývarom a dusíme asi 45 minút.

  2. 2

    Medzitým zvlášť uvaríme šošovicu v mierne osolenej vode. Uvarenú šošovicu primiešame do gulášu. Jemne zahustíme solamylom zmiešaným s vodou a krátko povaríme, zjemníme smotanou.

  3. 3

    Príloha: V nádobe premiešame rožky s bešamelom, petržlenovou vňaťou a sezamovými semiačkami. Pripravíme tuhšiu hmotu, ktorú potom ukladáme na fóliu do tvaru valca, konce fólie dobre utesníme, vložíme do vodného kúpeľa a pečieme vo vyhriatej rúre asi 50 minút pri teplote 160 oC. Upečenú knedľu necháme vychladnúť. Krájame na plátky, ktoré pred podávaním naparíme. Knedľu ozdobíme klíčkami.

Diskusia k receptu

alexdidi
Páči sa mi tento recept, i keď segedy so sój. kockami robím bežne, doplnenie šošovicou a klíčkami je pre mňa príjemnou novinkou. Zaujímavá je i knedľa s bešamelom a sezamom...tá fólia je myslím alobal?
marta23
Kde dostať také fólie na varenie vo vode? To asi nie je alobal.
marosxxx
bezne dostupna (tesco folia) odola 100 stupnom C vo vodnom kupeli, ale ak si zakupite kvalitnejsiu, 160 st. C jej problem robit nebude, spravny bol dotaz, v sacku na tlacenku , ci alobale, pri nom vsak treba dat pozor, aby bol vymasteny a velmi dobre utesneny
budim
dúfam, že to neprezentujete ako bezmäsité jedlo - hovädzí vývar




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia