Segedínsky guláš so sójovými kockami
šéfkuchár Petit hotela Santé v Santovke, 11. januára 2011
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Postup
-
1
Na sójové kocky nalejeme 0,5 l teplého hovädzieho vývaru z kostí a prikryté necháme nasiaknuť asi hodinu. Šošovicu namočíme na asi pol hodiny do studenej vody. Na cibuľovom základe orestujeme sójové kocky, osolíme, okoreníme, pridáme prelisovaný cesnak, kyslú kapustu, sladkú červenú papriku, zalejeme zvyšným vývarom a dusíme asi 45 minút.
- 2
Medzitým zvlášť uvaríme šošovicu v mierne osolenej vode. Uvarenú šošovicu primiešame do gulášu. Jemne zahustíme solamylom zmiešaným s vodou a krátko povaríme, zjemníme smotanou.
- 3
Príloha: V nádobe premiešame rožky s bešamelom, petržlenovou vňaťou a sezamovými semiačkami. Pripravíme tuhšiu hmotu, ktorú potom ukladáme na fóliu do tvaru valca, konce fólie dobre utesníme, vložíme do vodného kúpeľa a pečieme vo vyhriatej rúre asi 50 minút pri teplote 160 oC. Upečenú knedľu necháme vychladnúť. Krájame na plátky, ktoré pred podávaním naparíme. Knedľu ozdobíme klíčkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu