Brokolicovo-hubový nákyp
magazín Varecha, piatková príloha denníka Pravda, 27. marca 2025

Foto: Shutterstock
Niekto tomu hovorí predveľkonočný pôst, niekto jarný detox, ale je pravda, že jar nie je zlé privítať ľahším jedlom a pripraviť si napríklad niečo Zobraziť celý popisNiekto tomu hovorí predveľkonočný pôst, niekto jarný detox, ale je pravda, že jar nie je zlé privítať ľahším jedlom a pripraviť si napríklad niečo bez mäsa.
porcie
príprava
na 190 °C
Suroviny
2 šálky (nasekaná nahrubo) |
|
1 ks stredne veľká |
|
1/2 šálky (nasekané nahrubo) |
|
8 ks |
|
2 PL |
|
200 g strúhaná |
|
1 PL (alebo 2 PL čerstvý) |
|
1/4 ČL |
|
1/2 ČL |
|
Na vymastenie misy: | |
|
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 190 °C. Brokolicu, cibuľu a šampiňóny spolu 7 minút povaríme v troche vody. Potom scedíme a necháme vychladnúť.
- 2
Ohňovzdornú misu vytrieme tukom a rozložíme do nej zeleninu so šampiňónmi.
- 3
Vo veľkej miske rozšľaháme vajcia, kým sa mierne nespenia. Pridáme mlieko a rozšľaháme, aby sa spojili. Vmiešame strúhanú mozzarellu, tymian, soľ a korenie.
- 4
Vaječnú zmes nalejeme na zeleninu v mise. Pečieme neprikryté 35 minút. Nákyp podávame horúci, ale chutný je aj studený.
Tiež brokolicový nákyp:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu