Brokolicový nákyp
Brokolicový nákyp

Brokolicovo-hubový nákyp

Jarmila Horváthová
magazín Varecha, piatková príloha denníka Pravda, 27. marca 2025
Brokolicovo-hubový nákyp
Foto: Shutterstock

Niekto tomu hovorí predveľkonočný pôst, niekto jarný detox, ale je pravda, že jar nie je zlé privítať ľahším jedlom a pripraviť si napríklad niečo Zobraziť celý popisNiekto tomu hovorí predveľkonočný pôst, niekto jarný detox, ale je pravda, že jar nie je zlé privítať ľahším jedlom a pripraviť si napríklad niečo bez mäsa.

4
porcie
10 minút
príprava
35 minút
na 190 °C

Suroviny

2 šálky (nasekaná nahrubo)
1 ks stredne veľká
1/2 šálky (nasekané nahrubo)
8 ks
2 PL
200 g strúhaná
1 PL (alebo 2 PL čerstvý)
1/4 ČL
1/2 ČL
Na vymastenie misy:




Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 190 °C. Brokolicu, cibuľu a šampiňóny spolu 7 minút povaríme v troche vody. Potom scedíme a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Ohňovzdornú misu vytrieme tukom a rozložíme do nej zeleninu so šampiňónmi.

  3. 3

    Vo veľkej miske rozšľaháme vajcia, kým sa mierne nespenia. Pridáme mlieko a rozšľaháme, aby sa spojili. Vmiešame strúhanú mozzarellu, tymian, soľ a korenie.

  4. 4

    Vaječnú zmes nalejeme na zeleninu v mise. Pečieme neprikryté 35 minút. Nákyp podávame horúci, ale chutný je aj studený.

Diskusia k receptu