Jednoduchá paella s morskými plodmi
Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty.
Čo môže pripomenúť príjemnú dovolenku v Španielsku viac, ako čerstvá a voňavá paella? Vyčarujte si španielsku atmosféru Zobraziť celý popisTento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty.
Čo môže pripomenúť príjemnú dovolenku v Španielsku viac, ako čerstvá a voňavá paella? Vyčarujte si španielsku atmosféru
priamo u vás doma, a to do pol hodinky. Táto jednoduchá paella s morskými plodmi vám ulahodí, poďte ju vyskúšať. Je
skutočne nenáročná na prípravu a tá si vyžaduje iba zopár surovín.
Zdroj: Fitrecepty
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 200 g |
|
| 400 g |
|
| 600 - 700 ml |
|
| 300 g mrazené |
|
| 2 strúčiky |
|
| 1 PL |
|
| 1 ks |
|
| 1 ČL |
|
| 1 ČL |
|
| 1/2 ČL (alebo oregano) |
|
| z 1/2 citróna |
|
| (alebo jarná cibuľka, petržlenová vňať) |
|
Postup
-
1
V hlbokej panvici na rozohriatom olivovom oleji orestujeme nakrájanú cibuľu.
- 2
Pridáme opláchnutú ryžu, dve minúty ju popražíme na cibuľke a potom zalejeme 600 ml vývaru. Ryžu osolíme a okoreníme, pridáme aj lúpané krájané paradajky.
- 3
Paellu varíme zakrytú približne 10 minút.
- 4
Potom do nej pridáme rozmrazené morské plody, prelisované strúčiky cesnaku, šťavu z 1/2 citróna alebo 1 limetky a v prípade potreby ešte 100 ml vývaru.
- 5
Paellu párkrát premiešame a odokrytú varíme ešte 8-10 minút. Ozdobíme na kolieska nakrájaným pórom, prípadne jarnou cibuľkou alebo petržlenovou vňaťou.
Tiež paella:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu