Jednoduchá paella s morskými plodmi

ryzasos - fotkaRyža SOS, 2. júna 2022. Komerčný recept.
Jednoduchá paella s morskými plodmi
Foto: ryzasos

Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Čo môže pripomenúť príjemnú dovolenku v Španielsku viac, ako čerstvá a voňavá paella? Vyčarujte si španielsku atmosféru priamo u vás doma, a to do pol hodinky. Táto jednoduchá paella s morskými plodmi vám ulahodí, poďte ju vyskúšať. Je skutočne nenáročná na prípravu a tá si vyžaduje iba zopár surovín.
Zdroj: Fitrecepty

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
400 g
600 - 700 ml
300 g mrazené
2 strúčiky
1 PL
1 ks
1 ČL
1 ČL
1/2 ČL (alebo oregano)
z 1/2 citróna
 (alebo jarná cibuľka, petržlenová vňať)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V hlbokej panvici na rozohriatom olivovom oleji orestujeme nakrájanú cibuľu.

  2. 2

    Pridáme opláchnutú ryžu, dve minúty ju popražíme na cibuľke a potom zalejeme 600 ml vývaru. Ryžu osolíme a okoreníme, pridáme aj lúpané krájané paradajky.

  3. 3

    Paellu varíme zakrytú približne 10 minút.

  4. 4

    Potom do nej pridáme rozmrazené morské plody, prelisované strúčiky cesnaku, šťavu z 1/2 citróna alebo 1 limetky a v prípade potreby ešte 100 ml vývaru.

  5. 5

    Paellu párkrát premiešame a odokrytú varíme ešte 8-10 minút. Ozdobíme na kolieska nakrájaným pórom, prípadne jarnou cibuľkou alebo petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha