Orechová pochúťka fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 20. marca 2012
Orechová pochúťka (fotorecept)
Foto: ancicka
2
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

2 ks osupane
10 ks
50 g
100 g
1/2 ks
50 g
1 PL




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Orechová pochúťka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Olúpane a očistené jablka nakrájame na kocky a zmiešame s posekanými orechami,olúpanými a posekanými mandľami,hrozienkami,medom a cit.kôrou.

    Orechová pochúťka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pred podávanim posýpeme struhanou čokoládou.

    Orechová pochúťka (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

lucylee
Uzasny a zdravy recept, ale velmi energeticky vydatny, takze pozor s mnozstvom :-)Len pre ilustraciu. Uplna energeticka hodnota tohto mnozstva je 4451,5 KJ. Ratala som cokinu s 54% podielom kakaa s fruktozou, 2 stredne velke jablka (260 g) a 10 ks orechov (20g). Energeticky prijem pri chudnuti je 4000-5000 KJ pre zdravu zenu. Takze keby som zjedla toto vsetko napriklad na ranajky, tak uz ho mam prekroceny a ked len polovicu, uz ho mam napoly minuty. Neber to zle, recept sa mi paci, len upozornujem, ze aj zdrave veci su velmi energeticky bohate a ten kto chudne, musi davat pozor, lebo si mysli, ze papa zdravo a pritom nabera.
lucylee
Teraz pozeram, ze v surovinach este chyba med. Takze s medom je to 4553,5 KJ! Ratala som 1 PL medu, co je asi 8 g. Tie kaloricke tabulky naboku su naozaj velmi nepresne. Dufam, ze sa na mna nehnevas @ancicka , ale mozno to niekoho bude zaujimat :-)
ivocka5
@lucylee , mňa tvoje výpočty zaujali :-) a aj prekvapili, keďže moje raňajky sú niekedy dosť podobné tejto dobrote (akurát bez čokolády a mandlí) a vôbec mi nenapadlo, koľko KJ do seba natlačím hneď ráno :-o i keď si stále vravím, že raňajky sú základ dňa, asi prehodnotím svoje porcie :-)
angiek
len mam pripomienku k tomu co napisala @lucylee ohladom mnozstva KJ pri chudnuti, je to trocha skreslene, napr. ja chudnem pri 7500 KJ denne, zalezi ci si chcete uhnat jojo efekt alebo nie, chudnutie pod 5000 KJ sa neodporuca prave kvoli tomuto, okrem toho, zalezi aj na vydaji energie, mozno keby som behala cely den tak budem chudnut aj pri prijme 10000 KJ
suhlasim s tym, ze je to energeticky bohaty recept
afataga
mnam toto som si kedysi obcas urobila, dakujem za pripomenutie
lucylee
No a mam tu mudru knizku, kde su 4 typy redukcie vahy.
Sprisnena dieta:4200 KJ na den, zakladna dieta: 5000 KJ na den, menej prisna zakladna dieta: 6300 KJ na den a udrzovacia dieta: 7500 KJ na den. To tiez len pre zaujimavost. Kazdy je iny a je urcite potrebne konzultovat s odbornikom, pripadne lekarom :-) Tak do zjedenia a do schudnutia zienky :-)
ancicka
@lucylee ,Med som doplnila.Ja to až tak nesledujem tie KJ.
Ja si to urobím len tak na zobkanie cez deň.Od nového roku som síce schudla 9,5 kg,ale ani ma nenapadlo to tak sledovať.
valeri
Výborný recept, zdravý aj napriek tomu, že sladký a s čokoládkou :-)) . Ja nikdy nepočítam kalórie, človek si musí aj dopriať, veď o čom by potom boli maškrty:-)). Zvyknem si niečo podobné v rôznych obmenách robievať.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia