Foto: frezia68
Mali sme chuť na niečo sladké,mandle zvýšili od vianoc a kandizované ovocie tiež...sušienky sa podobajú marokánkam s rozdielom,že majú viac ovocia.
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
75 g (margarín) |
|
100 g |
|
4 lyžičky |
|
15 g |
|
3 cm postrúhaný |
|
40 g |
|
1 lyžica |
|
100 g |
|
2O g |
|
25 g (hrozienka) |
|
75 g alebo |
|
posekané |
|
85 g |
|
Postup
-
1
Pripravíme si zmes ovocia...
-
2
Rúru vyhrejeme na 190°C a pripravíme 2 plechy s pečiacim papierom.Na miernom plameni nahrejeme maslo s práškovým cukrom a mliekom.Keď sa maslo roztopí,pridáme všetky suroviny,okrem čokolády.Tá bude len na namáčanie sušienok zo spodnej strany.Ja som nedávala lupienky,ale posekané a strúhané mandle.Čerešne a slivky som nakrájala a pridávala do vlažného mlieka,ďumbier som postrúhala na jemno asi 3 cm len pre príchuť.Brusnice som namočila asi na 3O min.,až potom som pridala a tvorila som zmes hustoty asi ako na marokánky a nepridŕžala som sa prísne určenej gramáže.
-
3
Zmes nanášame na plech lyžicou s odstupom medzi kolieskami asi 7 cm,lebo zväčšia objem.Piekla som na 190°C asi 1O min.,pokiaľ okraje nezískali zlatohnedú farbu a kým trocha stvrdli.
-
4
Po upečení som ich nechala na plechu chladnúť a vtedy za horúca sa môžu opravovať do menšieho tvaru,resp.nerovnomerne roztečené upraviť do kruhu pomocou noža.Úplne vychladnuté sušienky sa môžu máčať v čokoláde,alebo potierať štetcom,ako som ja robila.Z uvedených surovím som mala 24 ks sušienok. Dobrú chuť!
Diskusia k receptu