Foto: babav
Marinovany haring je moja oblubena ryba . Recept som nasla medzi velkonocnymi specialitami, zaujal ma nezvycajnostou a jednoduchostou. Vyborne predjedlo,alebo lahka vecera.
6
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
|
|
3 ks čerstvé |
|
1 salka čerstvá (panko) |
|
|
|
na vyprážanie |
|
Salat: | |
1/2 salky nasekaná |
|
1/2 salky čerstvá /šalátová/ |
|
1/2 salky pokrajana na male kusky |
|
1/4 salky |
|
2 PL |
|
na zriedenie |
|
Postup
-
1
Pouzila som:
-
2
Haringy zcedime z nalevu ,vajicka okorenime ,priezle nasypeme na tanier,olej nalejeme do mensej panvice .
-
3
Jednotlive kusky haringa ponorime do vajcoveho kupela a obalime v struhanke .
-
4
Prudko oprazime v horucom oleji a vyberieme na papierovu servitku .
-
5
Na salat potrebujeme:
-
6
Cibulu ,uhorku a rajciny nasekame na drobno:
-
7
Balzamikovy ocot pomiesame s EVOO a podla chuti zriedime s vodou ,ak je chut prilis intenzivna.Mozeme ho prichutit aj cl cukru.
-
8
Servujeme:
varecha.pravda.sk/recepty/escabeche/22729-recept.html...