Cornflakes cake

vevnisko - fotkavevnisko, 15. júla 2012
Cornflakes cake
Foto: vevnisko
40 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
2 hrnčeky
1 hrnček
2 ks
1 balíček
1 balíček
1 hrnček
2 hrnčeky
1/2 hrnčeku
2 PL
Krém:
500 ml
2 sáčky
100 g
1 ks
125 g




Postup

  1. 1

    Žĺtka spolu s polkou trstinového cukru a so sáčkom vanilkového som vymiešala do hladka pridala olej, mlieko, kakao a postupne preosiatu múku a kypriaci prášok. Bielka som vyšlahala spolu s druhou polkou trstinového cukru a štipečkou soli. Vznikla skôr riedšia ako klasická pena z bielkou a bieleho cukru. Túto penu som zmiešla spolu s hnedou zmesou. Pridala cornflakes premiešala a hodila na vymastený vysypaný plech a šup do predohriatej trúby asi na 30 minút pri teplote 180 °C.

    Cornflakes cake  - obrázok 1
  2. 2

    Zatiaľ, čo sa mi piekla piškóta, uvarila som si kokosový puding, ktorý som nechala chvíľu vychladnúť, vyšľahala maslo s cukrom, postupne doň pridávala puding, kyslú smotanu a nakoniec, podľa návodu na šáčku, 1 plátok želatíny (môže byť aj viac ale puding sám o sebe dobre tuhne)

    Cornflakes cake  - obrázok 2
  3. 3

    Piškótu som vybrala z trúby a na pár minút nechala schladiť potom som naňu vyliala hustý kokosový krém a nechala stuhnúť a nakoniec podľa želania konzumujúcich posypala kukuričnými lupienkami, kokosom alebo čokoládou

    Cornflakes cake  - obrázok 3

Diskusia k receptu

3sandra3
krásny koláčik.... kokosový som veru dávno nerobila,, tak vyskúšam tento tvoj... :-)) dávam si do kk
stacy77777
Aj pre mňa netradičná surovina do cesta, páči sa mi to, koláčik vyzerá veľmi pekne,ukladám si. Pozerám tvoj profil,že máš viac takýchto dobrôt...
medulienka122
Vevnisko - prečo nie Vevnuška ? To znie ako nadávka - nič v zlom, ja ťa budem volať radšej Vevnuška- ak sa nenahneváš:-))
alaba
zaujimave, s corn-flakesov som uz robila suche keksiky a isli na odbyt. Tak vyskusam aj toto. Len otazka - dala by sa namiesto kyslej pouzit slahackova smotana ?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia