Foto: vevnisko
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
2 hrnčeky |
|
1 hrnček |
|
2 ks |
|
1 balíček |
|
1 balíček |
|
1 hrnček |
|
2 hrnčeky |
|
1/2 hrnčeku |
|
2 PL |
|
Krém: | |
500 ml |
|
2 sáčky |
|
100 g |
|
1 ks |
|
125 g |
|
Postup
-
1
Žĺtka spolu s polkou trstinového cukru a so sáčkom vanilkového som vymiešala do hladka pridala olej, mlieko, kakao a postupne preosiatu múku a kypriaci prášok. Bielka som vyšlahala spolu s druhou polkou trstinového cukru a štipečkou soli. Vznikla skôr riedšia ako klasická pena z bielkou a bieleho cukru. Túto penu som zmiešla spolu s hnedou zmesou. Pridala cornflakes premiešala a hodila na vymastený vysypaný plech a šup do predohriatej trúby asi na 30 minút pri teplote 180 °C.
-
2
Zatiaľ, čo sa mi piekla piškóta, uvarila som si kokosový puding, ktorý som nechala chvíľu vychladnúť, vyšľahala maslo s cukrom, postupne doň pridávala puding, kyslú smotanu a nakoniec, podľa návodu na šáčku, 1 plátok želatíny (môže byť aj viac ale puding sám o sebe dobre tuhne)
-
3
Piškótu som vybrala z trúby a na pár minút nechala schladiť potom som naňu vyliala hustý kokosový krém a nechala stuhnúť a nakoniec podľa želania konzumujúcich posypala kukuričnými lupienkami, kokosom alebo čokoládou
Diskusia k receptu