Foto: bonpari
Existuje milión receptov na tiramisu či už pravé, falošné alebo rôzne iné smotanovo- piškótové dezerty a toto je jeden z nich.
porcií
príprava
Postup
-
1
Uvaríme si silnú kávu, ktorú ochutíme mandľovou arómou. Do kávy potom namáčame piškóty aj amaretky. Pracujeme rýchlo, aby neboli rozmočené. Oboje uložíme striedavo na spodok misky.
- 2
Kyslú smotanu zmiešame s nátierkou. Ja používam tesco, osvedčila sa mi najlepšie. Pridáme vanilínový cukor a poriadne vymiešame. Krém navrstvíme na piškóty. (Mám menšie misky a na jednu mi vyjdú 3 riadnejšie polievkové lyžice krému.)
- 3
Takto dáme misky schladiť. Pred podávaním posypeme rozdrvenými amaretkami (1 miska = 1 amaretka) a horkým kakaom. Ja mám momentálne 80 %, takže je dosť horké i keď kvalitné. No amaretky ho v podstate dosladia.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu