Kelový list plnený ricottou s mladým listovým šalátom
Kelové listy zblanšírujeme vo vriacej vode alebo na pare, ochladíme a necháme osušiť. Ricottu vyšľaháme...
Hrebeňovka jakubovská so špargľou jednoducho a rýchlo
Patrím medzi tých, ktorí všetko ochutnajú. Aj „morské potvory“ - „okoštoval“ som skoro všetky dostupé...
Francúzska remuláda
Remuláda (fr. rémoulade) je pikantná kuchynská omáčka podobná majonéze. Pri hraní jednej vedomostnej hry som...
Dubákové rizoto
Našol mi v leše dakus dubakov, v ľadničke včerajšu ryžu a sáčok mraženej želeniny.
Hríbová praženica
Ak si nazbierate v lese jedlé huby, skúste si urobiť takéto jedlo. Neobanujete.
Lopta - torta pre synovca
Nakolko synovec oslavuje 10. narodeniny, rozhodla som sa mu urobit radost takouto tortou. Je...
Makové rožteky
Zaujímavý starodávny recept z mojej zbierky, vhodný najmä pre tých čo majú radi mak :)
Brokolicová roláda celiatická
Po úspechu brokolicovej rolády som ju vyskúšala urobiť aj celiatickú ...
Lussekatter - švédske šafránové svätolucijské esíčka z kysnutého cesta
Tento predvianočný recept je tradičnou švédskou "fika" pochúťkou, teda dezertom, ktorý sa pečie 13. decembra - na Sviatok svetiel, Svätú Luciu....
Slivkový lekvár bez cukru tradičnou metódou
V roku 2008 vyšla v Londýne encyklopédia chutí a jedál: 1001 foods you must try, before you die. Je v nej uvedený aj slivkový lekvár....
Rizoto s kuracími krídlami
Podobné rizoto nám varievala naša maminka s králičím mäskom. jedlo, ktoré nevyžadovalo veľa času...
Kuracie prsia s rokfortovou omáčkou
Cibuľu nakrájame a speníme na oleji. Nakrájame kuracie prsia, osolíme, okoreníme, pridáme k...
Hydinové závitky so sladkokyslou omáčkou
Mäso nakrájame na tenké prúžky. Sklenené rezance zalejeme vriacou vodou a necháme stáť. Rajčiaky, ...
Kapustníky
Tento recept mám od svokry a pretože nám chutí robím ho často, je síce...
Predvianočné cookies
Toto je skúška pred vianocami:)))))))))))
Hovädzie na štýl sviečkovej podľa Bogar-a
no mala som doma hovädzie hovorím čo s ním , maďarský guláš? ee to sme mali...
Kuřecí řízek s hermelínem
Recept byl inspirován Ottovou kuchařkou "Řízky". V ní je prezentován jako "Kuřecí řízky hraběte Károlyiho", ...
Bruschetta s dubákmi
Bruschetta je opečený alebo grilovaný chlieb známy v Taliansku, pripravuje sa najčastejšie s paradajkami, cesnakom, syrom...
Orechové tyčinky
Tento recept pripravujem vždy na Vianoce, pretože je typický práve na tieto sviatky a u nás...
Zajačie stehno na gaštanoch
Očistené, odblanené, umyté a osušené zadné stehná zajaca prešpikujeme slaninou nakrájanou na tenké prúžky a...
Polievka Pasta e fagioli s mletým mäsom
Pasta e fagioli je tradičné talianske jedlo a v preklade znamená "cestoviny a fazuľa". Táto polievka...
Hustá zeleninová polievka - Potage
Rcp som preložil z obalu na koreňovú zeleninu. V podtitulku je odkaz na Brendu Langton, ...
Biela kapustová polievka
Pripravíme si vývar z kociek zeleninového bujónu pridáme bobkový list a borievky . Zatiaľ si nakrájame kapustu...
Rebarborové tiramisu
Priateľka mi dala rebarboru, po dlhom hľadaní receptu som zvolila tradíciu s obmenou.
Rustikálna terrina
Tak toto je moja prvá skutočná terrina a som na ňu neskutočne pyšná. Inšpirovať som sa...
Chicken Fajitas
Kuracie prsia, cibuľu a papriku nakrájame na väčšie kusy, pridáme olivový olej, šťavu z...
Moja fazuľová
Dnes ma spontánne napadlo urobiť túto polievočku deťom. Hoci som nemala všetky pôvodné suroviny, nakoniec...
Palacinky Teremok - Теремок
Palacinky som pomenovala Teremok, pretože sa mi konečne podarilo zosúladiť ingrediencie podľa mojej chuti. Inšpirovala...
Smažené spišské pirohy s anglickou slaninou a diabolskou čili omáčkou
Do vriacej vody ponoríme pirohy, jemne premiešame varechou, po vyplávaní na povrch ich scedíme a...
Fazuľa s kyslou kapustou
Fazuľu, ktorú sme vopred namočili, varíme v tej istej vode. Keď je uvarená do...