Rýchla jablková roláda fotorecept
Foto: tejaja
Jablká sú vďačným ovocím na koláče. A čo tak urobiť jablkovú roládu? Je rýchlo hotová a určite si pochutnáte.
porcia
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Jablká nastrúhame nahrubo (gramáž je uvedená pre už nastrúhané jablká) a rozložíme na vymastený a múkou vysypaný plech (alebo plech vyložíme papierom). Posypeme mletou škoricou.
- 2
Celé vajcia vyšľaháme s cukrom. Pridáme múku a premiešame.
- 3
Cesto vylejeme na jablká a rozotrieme po celej ploche.
- 4
Pečieme na 180 °C dozlata.
- 5
Horúci koláč hneď preklopíme jablkami nahor na vlhkú utierku (ak sme použili papier, tak ho stiahneme preč) a ihneď pomocou utierky stočíme. Po 3 minútach roládu z utierky vyberieme a necháme ju vychladnúť.
- 6
Pred podávaním nakrájané rezy pocukrujeme.
Tiež jablková roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Super receptik.