Foto: babav
Bread and Butter Pudding with Rum Butter sauce je originalny nazov tohto chutneho jedla zo starsieho bieleho chleba .Recept som nasla Zobraziť celý popisBread and Butter Pudding with Rum Butter sauce je originalny nazov tohto chutneho jedla zo starsieho bieleho chleba .Recept som nasla v casopise Food/home cooking.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1/2 hrnčeka tmavý |
|
1/2 hrnčeka sušené |
|
5 ks celé |
|
2 hrnčeka |
|
1 hrnčeka |
|
1 cl |
|
1/2 cl |
|
1/4 cl strúhaný |
|
krajce |
|
1/4 hrnčeka zmäknuté |
|
Poleva: | |
3 PL |
|
1/4 hrnčeka |
|
1/2 hrnčeka |
|
1 1/4 hrnčeka sladká |
|
Postup
-
1
Hrozienka som na 1 hodinu zaliala rumom, aby sa dobre napili.
-
2
Pouzila som 12 krajcov bieleho chleba s korkou. Chlieb nema byt cerstvy ,moj bol 2 dni stary.
-
3
Krajce som stedro natrela zmaknutym maslom rozkrojila a ulozila do pripraveneho pekaca .
-
4
Hrozienka som ocedila z rumu a nalozila na chlieb vo forme. Pripravila som si vajcia, cukor smotanu, vanilku, skoricu a muskatovy orech a vsetko spolu vyslahala rucnou metlickou.
-
5
Pripravenym nalevom som zaliala chlieb a odlozila na 30 minut do chladnicky, aby sa nasiakol tekutinou.
-
6
Piekla som ho 45 minut v rure predhriatej na 180 stupnov C na vodnom kupeli, v plechu s vodou.
-
7
Upeceny puding.
-
8
Polevu som uvarila z masla cukru a smotany . Varila som za staleho miesania 10 minut, potom som pridala 3 velke PL rumu, v ktorom sa mocili hrozienka a varila este 5 minut do zredukovania objemu.
-
9
Hotova uvarena vonava poleva (omacka) .
-
10
Puding som poliala polevou. Chutilo nam .
-
11
hrnček = 250ml
Moze byt aj s cokoladou : varecha.pravda.sk/recepty/cokoladovy-puding-zo-sladkeho-c...
@kukulienka71 , pekac som po vytiahnuti z chladnicky vlozila do plechu
so studenou vodou a tak isli spolu do rury , inac by asi tu zmenu teploty neprezil :-).