Bread and Butter Pudding with Rum Butter sauce je originalny nazov tohto chutneho jedla zo starsieho bieleho chleba .Recept som nasla v casopise Food/home cooking.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1/2 hrnčeka tmavý |
|
1/2 hrnčeka sušené |
|
5 ks celé |
|
2 hrnčeka |
|
1 hrnčeka |
|
1 cl |
|
1/2 cl |
|
1/4 cl strúhaný |
|
krajce |
|
1/4 hrnčeka zmäknuté |
|
Poleva: | |
3 PL |
|
1/4 hrnčeka |
|
1/2 hrnčeka |
|
1 1/4 hrnčeka sladká |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Hrozienka som na 1 hodinu zaliala rumom, aby sa dobre napili.
-
2
Pouzila som 12 krajcov bieleho chleba s korkou. Chlieb nema byt cerstvy ,moj bol 2 dni stary.
-
3
Krajce som stedro natrela zmaknutym maslom rozkrojila a ulozila do pripraveneho pekaca .
-
4
Hrozienka som ocedila z rumu a nalozila na chlieb vo forme. Pripravila som si vajcia, cukor smotanu, vanilku, skoricu a muskatovy orech a vsetko spolu vyslahala rucnou metlickou.
-
5
Pripravenym nalevom som zaliala chlieb a odlozila na 30 minut do chladnicky, aby sa nasiakol tekutinou.
-
6
Piekla som ho 45 minut v rure predhriatej na 180 stupnov C na vodnom kupeli, v plechu s vodou.
-
7
Upeceny puding.
-
8
Polevu som uvarila z masla cukru a smotany . Varila som za staleho miesania 10 minut, potom som pridala 3 velke PL rumu, v ktorom sa mocili hrozienka a varila este 5 minut do zredukovania objemu.
-
9
Hotova uvarena vonava poleva (omacka) .
-
10
Puding som poliala polevou. Chutilo nam .
-
11
hrnček = 250ml
Moze byt aj s cokoladou : varecha.pravda.sk/recepty/cokoladovy-puding-zo-sladkeho-c...
@kukulienka71 , pekac som po vytiahnuti z chladnicky vlozila do plechu
so studenou vodou a tak isli spolu do rury , inac by asi tu zmenu teploty neprezil :-).