Chutný ryžový nákyp

anah - fotkaanah, 26. augusta 2012
Chutný ryžový nákyp
Foto: anah

Doma ho máme všetci radi ale najviac deti.Je chutný na obed ale aj ako dezert.

5
porcií

Suroviny

400g
3lyžice
3lyžice
4lyžice
1ks
2-3ks
60g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ryžu uvaríme v troche vody do polomäkka,pridáme mlieko,len toľko aby ryža bola zakrytá.Potom pridáme vanilkový a kryštálový cukor,soľ.Miešame až pokiaľ nám nevznikne hustá kaša,dáme ju vychladnúť.Práškový cukor a maslo spolu vymiešame a pridáme žľtky,nakoniec opatrne vmiešame sneh z bielkov.Napučané hrozienka primiešame do ryže spolu s citronovou kôrou.Polovicu ryže dáme na vymastený a pomúčený plech a pridáme kompot bez šťavy a dáme druhú vrstvu ryže.Pečieme na 200 stupňov až pokiaľ povrch nebude červený.Po upečení posypeme škoricovým cukrom a podlejeme šťavou z kompota./Ja som kompot do ryže nedala ale podávala so ho ako prílohu./

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu
robím taký istý, do veľkého plechu, množstvo prispôsobím k počtu stravníkov a do večere máme do čoho chodiť, milujú ho deti aj my všetci
@anah , ja by som si dala z neho, robím tak isto, ale už som dávnejšie nerobila, aj keď ho stále mužovi pripomínam, jemu sa nežiada. Najlepšie, ak ho spravím, potom ho bude musieť jesť.

Pridaj komentár k receptu: