Foto: anah
Doma ho máme všetci radi ale najviac deti.Je chutný na obed ale aj ako dezert.
porcií
Postup
-
1
Ryžu uvaríme v troche vody do polomäkka,pridáme mlieko,len toľko aby ryža bola zakrytá.Potom pridáme vanilkový a kryštálový cukor,soľ.Miešame až pokiaľ nám nevznikne hustá kaša,dáme ju vychladnúť.Práškový cukor a maslo spolu vymiešame a pridáme žľtky,nakoniec opatrne vmiešame sneh z bielkov.Napučané hrozienka primiešame do ryže spolu s citronovou kôrou.Polovicu ryže dáme na vymastený a pomúčený plech a pridáme kompot bez šťavy a dáme druhú vrstvu ryže.Pečieme na 200 stupňov až pokiaľ povrch nebude červený.Po upečení posypeme škoricovým cukrom a podlejeme šťavou z kompota./Ja som kompot do ryže nedala ale podávala so ho ako prílohu./
Diskusia k receptu