Trojfarebný venček fotorecept

danculka - fotkadanculka, 13. septembra 2011
Trojfarebný venček (fotorecept)
Foto: danculka
20 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Suroviny

500g
1čl
2-3čl
2d
1ks
1dl
1/2 kocky
1/2 bal.
1,1/2dl
3pl
pol pohára400g
1ks na potretie




Postup

  1. 1

    Z múky mlieka,soli,cukru ,droždia ,oleja a vajca,som vypracovala cesto,ktoré som rozdelila na polovice a do jednej som primiesila paradajkovú šťavu a do druhej kakao a nechala som to nakysnúť..obrázky niektoré sa mi pokazili,tak budetesa musieť uspokojiť s popisom..

    Trojfarebný venček (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    len aby ste trošku videli na tom rozmazanom obrázku,naspodu je kakaové cesto potom paradajkové a rozvaľkáme ,ako na závin a na polovicu dáme makovú plnku a stočíme do závinu a potom do kruhu....

    Trojfarebný venček (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    nožnicami pristrihnem boky venca a okrúhlym vykrajovátkom povykrajujem vzor...

    Trojfarebný venček (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    potrieme vajíčkom.V tom roztrihnutom vidíš tri farby...pečieme na 180 st , okolo 40 min...

    Trojfarebný venček (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    upečený potriem olejom...

    Trojfarebný venček (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    necháme vychladnúť a podávame k bielej káve,alebo kakau,,dobrú chuť!!

    Trojfarebný venček (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

matata1
Jéj. Tie farby sú nádherné. Iste je aj fajnový!
3sandra3
jémine,, takýto druhu koláča som ešte nevidela,,,vyzerá krásne,,, aj by som ochutnala
danculka
Zastav sa,lebo z koláčov,čo pečiem,veľa dávam do mrazničky,pre deti,pre návštevu atd...
jarca
Kolačik je veľmi pekný a verím, že aj výborný. Rada by som ho niekedy
vyskúšala, preto ho ukladám do rubriky "vyskúšať", ale ešte by som
prosila upresniť koľko toho maku - pol pohára alebo 400g? Akosi sa
neviem v tom vyznať :)
danculka
@jarca ,ja som použila hotovú plnku,,maková náplň do štedráka je balená v cca 8dl pohároch 900g,čiže ja som dala polovicu,kupujem ho GOOP-ke.
janger
Zaujimave s tou paradajkovou stavou. Aj ju tam po upeceni citit, alebo ma nejaky iny ucel v tom ceste?
danculka
V ceste ju cítiť jemne,skôr nie ako áno, ale farebný efekt to má dobrý...
vavan
čo ty nevymyslíš mna by to nenapadlo aj keď som už niekde počula aj o
paradajkových rezoch,ale ešte som na ne nenatrafila.
tatranka
Veľmi pekný a zaujímavý recept.Si veľká šikovnica.
marus45
Šikovnica,umelkyňa... Ja plním rolky a potom ich splietam spolu, napr.makovu a orech. tvaroh.lekvár. a pod. tiež to dobre vyzerá ked sa krája.
hubata
Zaujímavé s tým paradajkovým cestom ...... ukladám, lebo toto je veľmi šikovné žieňa táto @danculka.
helca103
paradajkovú šťavu som veru do cesta ešte nedávala ale po rozkrojení to vypadá famózne, aj chuť bude asi výnimočná takže KK
danculka
ochutí to len tak jemne,ale tá farba sa mi strašne páči...
lia66
Waw, tak toto isto vyskúšam-krása!!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia