Foto: evusik
Mramorové vajíčka vysedela mramorová sliepočka. Takto môžete odpovedať návšteve keď sa vás bude pýtať odkiať máte také zvláštne vajíčka. Pritom je to také jednoduché.
príprava
Postup
-
1
Vajíčka vložíme do studenej vody, privedieme do varu a varíme 6 minút.
-
2
Vajíčka opatrne vyberieme, do vody pridáme soľ, čierny čaj, 1 sáčok na 2 vajcia (alebo sypaný 1PL na 2 vajcia) a 1PL sójovej omáčky. Pomocou lyžice, alebo noža naklepeme škrupinu vajíčka tak, aby sme vytvorili mramorovú sieť ale zároveň aby škrupina neodpadla. Vajíčka dáme naspäť do vody a zakryté necháme 3-4 hodiny stáť. Ak treba dolejeme vody aby boli zakryté.
-
3
Keď sa vám mramorovanie podarí tak takéto vajíčka vedia byť veľmi krásne. Najdôležitejšie je aby sa vajíčka dobre šúpali potom po ošúpaní zostanú krásne hladké s hnedým mramorovaním na povrchu a dokážu byť peknou ozdobou studeného pohostenia. Mne sa bohužiaľ tento raz moc nevydarili práve preto, že sa mi zle šúpali, takže nie sú moc výstavné. Ale ako ukážka snáď postačia....
-
4
moje mramorované vajíčka skončili ako súčasť môjho obeda.... zelenina, cesnak, nalámaná hrianka, oli olej, balzamico, šalátové korenie a vajíčka
Diskusia k receptu