
Pangasius zapekaný v alobale
Robila som toť nedávno pangasa. Tento recept sa mi vydaril, chutil všetkým...

Morčacie pečienky na kačacej masti
Moje obľúbené jedlo sú vyprážané morčacie pečienky, ale pre nedostatok času som ich urobila na kačacej...

Plnená paprika s kuracou fašírkou
Aby to bolo aj pre chlapov je to strihnuté oškvarkami. Nuž riadna maškrta. Kam sa...

Tvarohový zákusok s ovocím
Zmäknuté maslo, vajcia a cukor vymiešame, pridáme tvaroh. V múke zamiešame kypriaci prášok a pridáme do tvarohovej...

Lussekatter - švédske šafránové svätolucijské esíčka z kysnutého cesta
Tento predvianočný recept je tradičnou švédskou "fika" pochúťkou, teda dezertom, ktorý sa pečie 13. decembra - na Sviatok svetiel, Svätú Luciu....

Zemiaky plnené liptovským oštiepkom
Zemiaky uvaríme v šupke, prekrojíme na polovicu, vnútro vydlabeme a poukladáme na vymastený plech...

Vianočná kapustnica pre vegetariánov
Vianočná vegetariánska kapustnica podľa foodblogerky Evy Srogoncikovej, pozrite jej Instagram @glutenfree_planet, prípadne aj náš Varechový...

Sladké zakysankové rožky
Tento recept ma naučila moja kamarátka zo Záhoria.

Vyprážaný údený syr alebo syrové kroketky
Takto vyprážam syr a je to naše obľúbené jedlo.

Slané pečivo s medvedím cesnakom
Z mlieka, droždia a cukru si pripravíme kvások. Do väčšej misky nasypeme múku, soľ...

Štedré zlaté prasiatko
Veru si ešte pamätám, ako mi voľakedy ako malej sľubovali, že ak nebudem na štedrý...

Medovníkový dezert
Zo sviatkov, zostali upečené polgule z medovníka, nebol čas na urobenie vianočných gúl, tak ich teraz použijem,...

Lubelská štrúdľa
Zmiešame vodu, olej, med, soľ, ocot, túto zmes postupne pridávame do múky,...

Pohánkovo-zeleninové fašírky
Mala som mäkkú zeleninu, bolo ju treba minúť... A pohánku som robila vždy len ako...

Dvojfarebné oblátkové rezy
Zase niečo z Chorvátska. Jednoduché a veľmi chutné oblátkové rezy.

Hrebenatky na hubovom lôžku - Noix de St-Jacques au lit des champignons
V tržnici mali krásne hrebenatky, očistené, bez mušlí. no nekúp ich... Žiaľ, ...

Bravčové koleno na pive
Bravčové koleno prešpikujeme kúskami cesnaku. Vložíme do hrnca, zalejeme litrom piva. Pridáme očistenú mrkvu,...

Pečená hus plnená kyslou kapustou a jablkami
Vyčistenú a umytú hus zvnútra i zvonku osolíme a naplníme pokrájanou kyslou kapustou, ktorú pokvapkáme olejom, pomiešame s pokrájanými jablkami bez...

Králičí tokáň
Na tento recept som použil recept - Bravčový tokáň podľa @ferno. Zopár drobných zmien a dobrý...

Kysáčska sárma
Na tento spôsob sármu robila aj moja mama a svokra. Opýtala som sa susedu ktorá za...

Farfalle s tuniakom
Rýchly obed alebo večera a pomerne diétny a zdravý, pri tom ja ho zbožňujem a robím...

Biely kysnutý koláč
Recept pochádza od kolegyne. Pečiem ho na Veľkú noc a Vianoce. U nás sa väčšinou...

Žobrácka pochúťka
Dôkladne umyté držky varíme. Vodu počas varenia 2–krát vymeníme. Uvarené držky necháme vychladnúť.

Sladká, voňavá a veľmi liečivá dobrota
Med a skorica je genialne spojenie a je vedecky fakticky zistene, ze tato zmes je...

Študentský biftek
Recept má zopár desaťročí, pochádza z Kuchyně krásne Margot v Mladom světe. Robievali sme si ho s...

Zeleninovo-ryžový nákyp
Varila som podla tohoto receptu. http://www. taste. com. au/recipes/35566/roast+vegetable+pie Tam to vyzera ovela lepsie ako na...

Plnené zemiaky so sladkou pečenou brokolicou
Zemiaky riadne očistíme, osušíme, popichame vydličkou, potrieme olejom a dame upiect . Ked su mäkke, nechame trochu...

Fokacia a la Tomáš Opletal
Prvý z receptov, ktorý som varila s Tomášom Opletalom a Ľudom Vargovčíkom v ich škole varenia....

Jablká a slivky v jednom koláči
Čerstvé jablká so slivkami spolu v jednom koláči vás milo prekvapia výbornou chuťou....

Tagliatelle so špenátovou omáčkou
Priprava tejto omacky je neuveritelne rychla a vysledok naozaj stoji za to :)