Jablkový mrežovník

redakcia - fotkaredakcia, 12. februára 2010
Jablkový mrežovník
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g
150 g
200 g
2 ks
1 vrecko
1 vrecko
Plnka:
2,5 kg
150 g
100 g
50 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Z múky, masla, kypriaceho prášku, vajec, práškového a vanilkového cukru si na doske vypracujeme cesto, 2/3 cesta vyvaľkáme a dáme na vymastený plech.

  2. 2

    Potrieme ríbezľovým džemom a naň položíme plnku, ktorú pripravíme z nastrúhaných jabĺk, kryštálového cukru, hrozienok, postrúhanej citrónovej kôry a mletých vlašských orechov.

  3. 3

    Zo zvyšku cesta pripravíme tenké pásiky, z ktorých na koláč tvarujeme mriežky, ktoré pred pečením potrieme vyšľahaným žĺtkom. Pečieme v teplovzdušnej rúre pri teplote 180 stupňov Celzia 20 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia