Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
30 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Z múky, masla, kypriaceho prášku, vajec, práškového a vanilkového cukru si na doske vypracujeme cesto, 2/3 cesta vyvaľkáme a dáme na vymastený plech.
- 2
Potrieme ríbezľovým džemom a naň položíme plnku, ktorú pripravíme z nastrúhaných jabĺk, kryštálového cukru, hrozienok, postrúhanej citrónovej kôry a mletých vlašských orechov.
- 3
Zo zvyšku cesta pripravíme tenké pásiky, z ktorých na koláč tvarujeme mriežky, ktoré pred pečením potrieme vyšľahaným žĺtkom. Pečieme v teplovzdušnej rúre pri teplote 180 stupňov Celzia 20 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu