Kuracia alebo kačacia roláda

hrusticka76 - fotkahrusticka76, 13. mája 2010

Tento recept je pôvodne určený pre kačice ale keďže sa k nej tak často nedostanem tak som kačku pretransformovala na kura. Výsledok je aj Zobraziť celý popisTento recept je pôvodne určený pre kačice ale keďže sa k nej tak často nedostanem tak som kačku pretransformovala na kura. Výsledok je aj tak vynikajúci.

12
porcií
60 minút
príprava
60 minút
na 170 °C

Suroviny

Plnka:




Postup

  1. 1

    Celé kurča vykostíme (ostrým,krátkym nožíkom začneme pri prsnej kosti,opatrne oddeľujeme mäsko od kostí okolo celej kostry a nakoniec vykostíme aj stehná). Je to piplačka,prvýkrát som to skúšala na kačici a priznám sa,že mi to trvalo skoro hodinu. Keď som sa preorientovala na kura tak to išlo ľahšie a teraz po cca 6-tich vykostených tvoroch mi to časovo zaberie už len nejakých 15-20minút. Po vykostení rozprestrieme kura,kožou nadol,na pripravený alobal,tam kde je hrubšia vrstva mäska (prsia,stehná) odrežeme plátky a rozmiestnime ich tam kde je mäska pomenej. Potom mäso mierne naklepeme,osolíme,okoreníme a navrstvíme rovnomernú vrstvu plnky.

  2. 2

    Plnka: Rožky nakrájame,namočíme do mlieka. Po nasiaknutí a zmäknutí z nich vytlačíme prebytočné mlieko,pridáme najemno nasekanú zelenú a červenú papriku,kuracie pečienky,šampiňóny,pretlačený cesnak,vegetu,korenie a vajíčka. Poriadne premiešame.

  3. 3

    Kuriatko opatrne zrolujeme aj s alobalom,spravíme z neho veľkú "salónku",umiestnime na pekáč a pečieme cca 1h pri 150-170 stupňoch. Po hodine navrchu rozrežeme alobal,odstránime ho a kura dogrilujeme pri vyššej teplote aby sa vytvorila chutná,chrumkavá kôrka.

Diskusia k receptu

gittka
tento recept poznám,len nikdy som nenabrala odvahu vykostit to kura.iné mäso nie je problém rozobrat.len to kura.
honestka
prave mam na plane toto robit v nedelu. dokonca myslim ze moja plnka sa neodlisuje velmi od tvojej az na to, ze my mame radi ked plnka je makka - nie sucha, davam vela petrzlenovej vnati a kurca vzdy peciem bud postojacky na plechovici, alebo v Rimskom Hrnci.

tiez som sa s prvym vykostenim potrapila, potom to uz ide lahko a ozaj najviac zalezi na velmi ostrom noziku.
takto som zachranena davat sem recept.
dakujem a sustredim sa na to papkanie.
evanaaa
Honestka, ako postavíš to kura, už keď je v ňom plnka, na plechovicu? Je to v tvare rolády? Nevytečie plnka?
jerica
Super , ako by som čítala môj recept, len rozdiel , že je vykostené, skúsim , ešte som to tak nerobila , len tá vegeta (nemusím), radšej viac petržlenovej vňaťky a biele mleté korenie.
coldbery
tiež poznám ten recept a robila som ho len s kurčaťa ,ale rožky na plnku nezalievam mliekom,ale iba opraženou cibuľkou...a plnku nikdy nemám suchu :-)
pugy
Dobra rada.Prv nez rozprestreme kozu na alobal,trosku ho potrieme olejom a posipeme alobal zmesou korenia,sol,korenie,gril.korenie,paprika.Po upeceni bude rolada uzasna ci uz chutovo ako aj na pohlad pekne sfarbena.Koza bude neskutocne dobra a chrumkava.
sovka62
Nevykosťujem ho celé. Začínam od chrbtice a vyberiem všetky kosti okrem tých v spodných častiach stehien a krídiel. Tam kosti nechám. Všetko mäso nechám tam, kde narástlo. Kožu na chrbte (kde som začala vykosťovať) zošijem a cez otvor v bruchu a na krku kurča naplním, vytvarujem do pôvodného tvaru a zašijem aj tieto otvory. Takže i po upečení vyzerá ako keby malo kosti. Najčastejšie ho podávam na studeno, po dĺžke ho prerežem na dve polovice a potom začnem krájať plátky od časti, kde bol pôvodne krk. Takto pripravené kura sa podľa kuchárskej knihy mojej mamy volá galantína z kuraťa.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia