Karamelový koláč s ananásom

redakcia - fotkaredakcia, 15. decembra 2009
30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
350 g
2 ks
2 KL
1 konzerva
Poleva:
180 g
150 ml
125 g
100 g




Postup

  1. 1

    Vajcia vyšľaháme s cukrom a pridáme múku, sódu a kompót aj s nálevom. Dáme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme.

  2. 2

    Počas pečenia si pripravíme polevu: kryštálový cukor upálime na karamel, opatrne pridáme šľahačkovú smotanu a do ešte horúcej zmesi pridáme maslo a posekané orechy.

  3. 3

    Polevu vylejeme hneď po upečení na koláč a necháme vychladnúť. Krájame horúcim nožom.

Diskusia k receptu

Vymazať
cara
a ten ananas? na cesto poukladat a dat piect alebo dat az na upecene a poliat polevou?
Vymazať
redakcia
Odpoveď máte hneď v prvej vete:
"Vajcia vyšľaháme s cukrom a pridáme múku, sódu a kompót aj s nálevom. "




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia