Bryndzovo-slaninové pagáče

kimika - bez fotkykimika, 28. apríla 2012
Bryndzovo-slaninové pagáče
Foto: kimika

Na týchto pagáčoch mi chutí najviac, že nie sú z kysnutého cesta lebo s tým sa ja nekamarátim a pagáče môžem kedykoľvek :)

Suroviny

400 g
250 g
2 ks
200 g




Postup

  1. 1

    Z hladkej múky, bryndze, masla, vajec a nadrobno nakrájanej slaninky si poriadne vymiesime cesto, ktoré sme ochutili soľou. Necháme odpočinúť cca hodinku v chlade. Potom na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme na cca 0,5cm a vykrajujeme kolieska, na ktoré mriežkou na zemiaky urobíme mriežku, uložíme na bravčovou masťou vymastený plech na pečenie a potrieme žĺtkom. Pečieme do zlatista(cca 35-40 min.) pri teplote 180°C. Ja som na vykrajovanie použila pohár s priemerom 5,5cm. Hodia sa ku všetkému. K pivu, vínu aj k zakysanke (len nie všetko dokopy) :)

Diskusia k receptu

margaretka28
Tak bryndza a slanina hovoríš? Hm,vyzerá to dobre,také som ešte neskúšala,uložím,príde na ne rad !
hahaias
nepoznám také, ale ukladám a vyskúšam. Dá sa zameniť bryndza za syr
?
valeri
tiež ukladám, s bryndzou sú určite chutné
kimika
Ďakujem za komentáre! :)
@hahaias , myslím, že na nete som videla aj so syrom ale pomer surovín je už asi iný, skús vygoogliť :)
stanuska
Vyborny receptik....ukladam do kk....idem ho skusit vyskasat,dufam ze sa podari.
modrykamen
Objavil som to až teraz, ale vyskúšať ich musím ihneď. Taký rýchly recept a ako vždy, ja si pomôžem DP. Pekárnička, chladnička a rúra si urobia svoje. Ja len vyvaľkám a budem papať. Už teraz mi slinky tečú.
radost
..ked nie sú kvasnice-nechýba prášok do pečiva?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia