Ovsená večera alebo moje rýchle müsli fotorecept

zuzikrish - bez fotkyzuzikrish, 5. mája 2013
Ovsená večera alebo moje rýchle müsli (fotorecept)
Foto: zuzikrish

Rýchle, zdravé, chutné :) A aj pre tých, ktorí ovsené vločky moc nemusia.

1-2
porcia
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 hrnček
2 ks
1 kocka/plátok




Postup

  1. 1

    Pripravíme si jablká.

    Ovsená večera alebo moje rýchle müsli (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Očistíme ich a ošúpeme.

    Ovsená večera alebo moje rýchle müsli (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dáme do mixéra so sekáčikom a pomixujeme.

    Ovsená večera alebo moje rýchle müsli (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Mali by vyzerať nejako takto, ale môžete ich aj postrúhať. Na chvíľu ich odložíme bokom.

    Ovsená večera alebo moje rýchle müsli (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na panvicu dáme kúsok/kocku/plátok masla.

    Ovsená večera alebo moje rýchle müsli (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na miernom ohni necháme maslo roztopiť.

    Ovsená večera alebo moje rýchle müsli (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Keď je roztopené, pridáme hrnček (cca. 250-300 ml) vločiek a stále miešame.

    Ovsená večera alebo moje rýchle müsli (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Opražíme ich dozlatista. Oheň vypneme.

    Ovsená večera alebo moje rýchle müsli (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pridáme jablká. Teraz je dôležité stále miešať, pretože to bude syčať a jablká sa nám musia spojiť s vločkami. Keď to syčať prestane, prestaneme miešať.

    Ovsená večera alebo moje rýchle müsli (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    A už iba rozdelíme do misiek a môžme jesť. Miesto jabĺk môžeme použiť napríklad oriešky, hrozienka, banány atď., záleží to iba od vašej fantázie ;) Dobrú chuť!

    Ovsená večera alebo moje rýchle müsli (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

mirkamt
tiež si ma inšpirovala - niekedy zamiešam ;-) Aj si vopred premývala vločky?
zuzikrish
Nie, nepremývala, akosi som na to zabudla :) Ale boli dobré a chrumkavé :)
gacy
@zuzi a to ich akoze poprazim a vypnem potom pridam jablka a liesam . A ohen si uz nezapinala? Nema to byt zapnute aj pocas miesania s jablkami ? :) inak dakujem konecne recept bez cukru :))
gacy
@pseudocognac oni su potom omnoho chutnejsie :) Dnes som si ich prvykrat prazila presne podla receptu len som namiesto jablka dala polku bananu a KONECNE mi chutili ovsene vlocky !!! :) Vybornee moc dakjem za recept ;)
gacy
A tak komu co chuti :) Niekomu tak a niekomu inak :)
pseudocognac
jo a potom na takych, ktorym "chuti" musim prispievat z mojich odvodov do zdravotnictva....prazene ovsene vlocky...uplne to znehodnosti ich vyzivnu hodnotu, to si mozem dat aj topinku na masti, heh.
pseudocognac
"chrumkave"...myslim, ze ludia maju velmi pokazenu chut, nevedia jest obycajne jedlo, potrebuju "chrumkave" a mastne a sladke blivajzy...
zuzikrish
@gacy Som rada, že ti chutili. A k tomu receptu, ja som tie vločky najprv vypla a až potom som pridala jablká.
@pseudocognac Sú to musli a tie väčšinou bývajú chrumkavé ;) A keď sa ti nepáči, klikni na iný recept ;)
gacy
@pseudo ako mas pravdu ludia zdokonaluju aj co netreba ale zit cisto na prirodnej baze. Ja som rok na cviceni a lepsiom jedalnicku. Tolko som sa tym zaoberala a viem ze osnazene vlocky su urcite stale zdrave. Proste aj nezdrave nam treba nie je vsetko zelenina ovocie a cista voda
gacy
Ja sa normalne az na taketo ranajky tesim :) aj z mini davky sa poriadne najem a super to chuti :))
lollyteska
Doporučujem namiesto masla použiť kokosový olej (malú lyžičku), pokiaľ si chcete udržať líniu je ideálny - spaľuje tuky a jedlu dodá vynikajúcu jemnú kokosovú chuť a arómu :)
krondu
Piesť musli na pekáči je praktickejšie než čakať na rúru.. :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia