
Veľkonočná pečená šunka s medovo-horčicovou glazúrou
Tento recept som videla v relácii o varení britskej televízie, páčil sa mi, pripravila som...

Rukolový šalát s kozím syrom
Veľmi jednoduchý šalát: začneme rukolou a postupne pridáme ostatné suroviny, ktoré na záver dochutíme a pokvapkáme...

Spinach & ricotta tortelloni so syrovou omáčkou
I keď som osobne nerobila ešte tortelloni ponúkam moju syrovú omáčku . Dúfam, že bude chutiť... vyskúšajte....

Zavárané moruše
Poznáte ju ? Moruša čierna (Morus nigra )

Vzteklý pes – kolorowa wódka
Do sklinky naliji 2/3 wodky, pak pomalu, po skle, malinový sirup. Dbám...

Obrátený jablkovo-tvarohový koláč
Očistené jablká nakrájame na plátky a dáme na plech vyložený papierom na pečenie, ktorý sme potreli...

Paradajková salsa
... tento recept mám veľmi rád :) je jednoduchý na prípravu, lacný a dá sa...

Jablkové rezy
Tento jablčník je u nás najviac obľúbený, a keďže mi poslali znami jablká, hneď som...

Rezne z mladého kalerábu s mladou koreňovou zeleninou /fotorecept/
Mala som viac mladého kalerábu i mladej koreňovej zeleniny. Kaleráb robím na rôzne spôsoby, ale...

Jablkové šľahačkové rezy
Korpus: Vyšľahám do peny celé vajcia s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Prilievam olej, mlieko....

Polievka z daniela s knedličkami a hlivou
Ostali mi kostí z daniela, tak som urobil z nich takúto sviatočnú poľovnícku polievku, ktorú...

Pekáčik z kukuričnej krupice
Hlavnou zlozkou tohto jedla je kukuricna krupica, ktora sa pouziva aj na pripravu polenty.

Griotka 3 v 1
V tomto období je tu už mnoho receptov na griotku, či višňový likér, ale ani...

Morčacie prsia podľa Duranda
Jedná sa o minútku z hydinového mäsa, pôvodne z kuraťa. Neviem, kto bol Durand...

Lievance s lekvárom a kyslou smotanou
Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre...

Šalát s kuracím mäsom, zelerom a jablkom
vynikajúci, nemôže chýbať na našich rodinných oslavách

Veľkonočná syrová plnka
Túto veľkonočnú plnku som jedla prvýkrát pred rokom, keď mi ju na ochutnávku doniesol priateľ od...

Zasnežená margot
Najlepšie korpus na margot rezy a či tortu:)..... pridávam vám tu dva sposoby prípravy:) Torta je ľahká...

Variácia na švajčiarske rösti s cesnakom
Švajčiari považujú Rösti za svoje národné jedlo, ide o na hrubo nastrúhané zemiaky v surovom alebo...

Likérové špice
Obľúbené špice, ktoré sú vyhľadávané v cukrárňach, no nikdy nechýbajú ani na svadbách. Vždy...

Zemiaková baba
Jednoduché jedlo zo zemiakov . Keď je doma veľa hladošov a nevieš čo by si im navarila....

Pečené morčacie stehno na spôsob Eszterházy
Dostala som Bio morčacie stehno a preto, že má vynikajúcu chuť, rozhodla som sa pre...

Debrecínsky sandwich
Najpredávanejší produkt studenej kuchyne na slovensku, podaný trošku ináč, fo forme sandwich. To čo...

Bandurkove lokše
Lokše robim ku pasuľovej polivke a naučila me ich robic moja ženuška.

Kulajda
Z másla a mouky uděláme jíšku, zalijeme studeným vývarem a dobře rozmícháme. Přidáme předem namočené...

Bravčový pörkölt s kyslou kapustou a smotanou-špeciál.
Dlho som váhal či tento recept na tejto stránke zverejniť!Segedínskych alebo Szekely gulášov je tu neurekom. Lenže...