Bryndziarka fotorecept

kvakac - fotkaKvakac, 22. júna 2018 9:10
Ďalšie recepty »

Bryndziarka (fotorecept) Foto: kvakac

Tiež jeden recept od babky. Varievala sa, keď sa chodilo burgyňu okopávať, bola to veru riadna drina. Tak dobré padla sýta polievka.

8
porcií
10 min
príprava
20 min
tepelná úprava

Suroviny

250 g
3 ks (stredné)
2 ks
250 g
1 ks
500 ml
70 g
4 strúčiky
1 KL
1 KL
1 PL
 za hrsť

Postup prípravy

  1. 1

    Pripravíme si suroviny, smotanu a kôpor.

    Bryndziarka (fotorecept)  - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľu a slaninu rozpražíme do červená na masti. Počas toho pridáme rascu a ku koncu posekaný cesnak.

    Bryndziarka (fotorecept)  - obrázok 2
  3. 3

    Hrniec odložíme zo sporáku a pridáme mletú červenú papriku. Párkrát premiešame a pridáme strúhané zemiaky. Znovu vrátime na sporák.

    Bryndziarka (fotorecept)  - obrázok 3
  4. 4

    Zemiaky chvíľu podusíme a zalejeme vodou. Necháme rozvariť. Zatiaľ si z muky, vajca a vody pripravíme cesto na halušky.

    Bryndziarka (fotorecept)  - obrázok 4
  5. 5

    Keď sa nám polievka začne prudko variť, nahádžeme do nej halušky. Premiešame a dočkáme, až vyplávajú na vrch. Teraz si rozmiešame bryndzu so smotanou.

    Bryndziarka (fotorecept)  - obrázok 5
  6. 6

    Keď sú halušky na povrchu polievky, tak vylejeme do nej smotanu s bryndzou. Necháme ešte povariť zo päť minút, podla chuti dosolíme a dáme pokrájaný kôpor. Odstavíme zo sporáku.

    Bryndziarka (fotorecept)  - obrázok 6
  7. 7

    Polievka je hotová. Necháme trochu postať a môžme nakladať. Dáte si za tanier a ste nasýtený.

    Bryndziarka (fotorecept)  - obrázok 7
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist