Bryndziarka fotorecept
Tiež jeden recept od babky. Varievala sa, keď sa chodilo burgyňu okopávať, bola to veru riadna drina. Tak dobré padla sýta polievka.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
250 g |
|
3 ks (stredné) |
|
2 ks |
|
250 g |
|
1 ks |
|
500 ml |
|
70 g |
|
4 strúčiky |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
|
|
1 PL |
|
za hrsť |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny, smotanu a kôpor.
-
2
Cibuľu a slaninu rozpražíme do červená na masti. Počas toho pridáme rascu a ku koncu posekaný cesnak.
-
3
Hrniec odložíme zo sporáku a pridáme mletú červenú papriku. Párkrát premiešame a pridáme strúhané zemiaky. Znovu vrátime na sporák.
-
4
Zemiaky chvíľu podusíme a zalejeme vodou. Necháme rozvariť. Zatiaľ si z muky, vajca a vody pripravíme cesto na halušky.
-
5
Keď sa nám polievka začne prudko variť, nahádžeme do nej halušky. Premiešame a dočkáme, až vyplávajú na vrch. Teraz si rozmiešame bryndzu so smotanou.
-
6
Keď sú halušky na povrchu polievky, tak vylejeme do nej smotanu s bryndzou. Necháme ešte povariť zo päť minút, podla chuti dosolíme a dáme pokrájaný kôpor. Odstavíme zo sporáku.
-
7
Polievka je hotová. Necháme trochu postať a môžme nakladať. Dáte si za tanier a ste nasýtený.
Uf!...máš pravdu,už som aj navarila podľa teba,akurát namiesto bryndze som dala v závere strúhaný oštiepok.Fajnota ako všetky od Teba.Pekny deň a nech Ťa inšpirácia neopúšťa:-)
www.nebickovpapulke.sk/recept/zincicova-polievka-mladeho-bacu...