Horehronské zemiaky s kapustou

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 30. apríla 2014

Tento recept som sa naučil od mojej priateľky , ktorá je z horehronia .Je to jednoduché varenie v jednom hrnci. Na druhy deň keď Zobraziť celý popisTento recept som sa naučil od mojej priateľky , ktorá je z horehronia .Je to jednoduché varenie v jednom hrnci. Na druhy deň keď sa spoja všetky chute je to ešte chutnejšie.

6
porcií
20 minút
príprava
120 minút
na 100°C °C

Suroviny

750 g
750 g
200 g
150 g
1 ČL
1 PL
3 guličky
2 ks
1 kg




Postup

  1. 1

    Do hrnca dáme variť kapustu, údené rebra a údenú klobásu. Pridáme trochu soli, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie, nové cele korenie a bobkové listy. Všetko varíme.

  2. 2

    Ak je klobása uvarená tak ju vyberieme z hrnca a necháme vychladnúť.Tak isto vyberieme aj údené rebra uvarené dáme vychladnúť.

  3. 3

    Kapustu varíme ďalej, ale pridáme do nej očistené nakrájané zemiaky. Zemiaky sa v kapuste uvaria tak, že povrch tvrdší ale stred je mäkký.

  4. 4

    Ak tak je, potom vodu z hrnca zlejeme preč a pridáme pokrájané mäso a klobásu.

  5. 5

    Na rajnici podusíme údenú slaninku na škvarky a vylejeme na zmes kapusta, zemiaky, mäso, klobása a dobre premiešame. Môžeme podávať. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

jjanosik
Myslim, ze taketo zemiaky sme na Helpe volali prekladance, ale mnoho vody pretieklo v Hrone odvtedy co som ich jedol od mamy, a uz podrobnosti som zabudol. Dakujem za spomienku, asi to vyskusam replikovat.
smejkad
my sme zvykli tu vodu nie vyliat, ale varit kym sa takmer nevyparila, ostalo to take stavnate, mnam :-)
aroooo
Raz som varila zemiaky spolu s kys. kapustou a nepáčili sa mi, pretože boli ozaj dosť tvrdé,/ nedali sa jednoducho tam uvariť/, preto ich uvarím radšej zvlášť a potom zmiešam, recept ukladám, páči sa mi.
daniela142
Aj my to voláme prekladanec. Varíme aj "chudobnejšiu" verziu s malou obmenou - uvarené zemiaky zmiešame so surovou kyslou kapustou a polejeme rozpraženou slaninkou.
hronka
pán jjanosik, veľmi dobre si pamätáte jedlo z Heľpy - prekladance, varievali ich naše staré matky, no dodnes ich varievame aj my a ešte aj naše deti, pretože je to jedlo jednoduché, ale veľmi chutné, mňam. Len my ten vývar z týchto prekladancov nevylievame, ale ho použijeme na fajnovú kapustnicu,ktorú vylepšíme nakrájanou údenou klobásou, maslovo -cesnakovou zápražkou a smotanou.
evanaaa
Trochu mi to pripomína moju kapustnicu, len tam nie sú hríby a šťava, lebo tá (dobrota) sa zliala z nej, no a aj bez zemiakov. Tiež by som ich povarila zvlášť, ak by som ich do tej kapusty mala dať.
liama
Som klikla ze zemiaky s kapustou! A tam rebra udene, slaninka, klobasy...Mnam!
patroveckypitrs
Tie zemiaky spravia na povrchu kôrku treba ich skúsiť nech v strede sú mäkké ak treba ich ešte variť. Toto jedlo na druhy deň je ešte chutnejšie chute sa spoja.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia