Foto: kecemis
Cas grilovania nastal a tak pridavam nas oblubeny BBQ sauce. Snad vam to zachuti pri zahradnej grilovacke ako aj doma napriklad pri peceni masa.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 PL |
|
1 ks |
|
2 - 4 ks |
|
1 PL (alebo obyčajná) |
|
1 PL |
|
|
|
250 ml |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
125 |
|
podľa chute (štipľavá čili omáčka sriracha) |
|
|
Postup
-
1
Pripravil som si potrebne suroviny.
-
2
Oprazil som na rozohriatom oleji cibulu nakrajanu na drobno, cesnak nakrajany na drobno, papriku, horcicu a sol a korenie do meka. Priblizne 3 minuty.
-
3
Pridal som kecup, vodu, cukor a cider ocot a samozrejme nieco stiplave. V mojom pripade sriracha sauce. Stiahol som teplotu a varil som asi 20 minut, kym sa tekutina zredukovala.
-
4
Ked ma omacke konzistenciu hustejsieho kecupu, vyskusam vareskou rozhrnut a pokial mi zostane cesticka omacka je hotova.
-
5
Omacku dam do mixeru, alebo ponornym mixerom, rozmixovat uplne do hladka. Dam do flasky, alebo uzavieratelnej nadoby a dam do chladnicky. Takto pripraveny vydrzi asi 3-4 tyzdne. Ked potrebujem odoberem si a pouzijem, ci na BBQ alebo na marinovanie masa. Tento recept sa da obmienat. Mozete pouzit obycajnu papriku. Da sa pouzit namiesto vody napr. cervene vino, bilinky atd.
A to pierko, to si tiez strazim ako oko v hlave.