Kura s ryžou zapekané v rúre - Пиле с ориз на фурна

alex37 - fotkaalex37, 16. septembra 2013
Kura s ryžou zapekané v rúre - Пиле с ориз на фурна
Foto: alex37

Zakaždým keď ideme do Bulharska moja milá svokra zadáva pred odchodom jednu obligátnu otázku: "Deti moje čo Vám navarím?" /akože s akým jedlom nás Zobraziť celý popisZakaždým keď ideme do Bulharska moja milá svokra zadáva pred odchodom jednu obligátnu otázku: "Deti moje čo Vám navarím?" /akože s akým jedlom nás má čakať/ a už je to dvadsaťtri rokov čo dostáva rovnakú odpoveď: "Пиле с ориз на фурна", obľúbené bulharské jedlo mojej dcéry aj mňa :) Robíme ho aj doma, ale naša babička ho robí najlepšie.

4-6
porcie
30 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks alebo kura
2 ks
1 ks
1 ks
2 ks
250 g




Postup

  1. 1

    Umyjeme si kuracie stehná /alebo kura, ale najradšej robíme zo stehienok lebo každému sa ujde rovnako mäsko/ nakrájame cibuľu na mesiačiky, mrkvu a papriku na drobno a rajčiny olúpeme a rozmixujeme /alebo pridáme rajčinový pretlak/

    Kura s ryžou zapekané v rúre - Пиле с ориз на фурна - obrázok 1
  2. 2

    Stehienka dáme variť s koreňovou zeleninou, pridáme soľ a čierne korenie celé. Stehienka povaríme cca 30 minút.

    Kura s ryžou zapekané v rúre - Пиле с ориз на фурна - obrázok 2
  3. 3

    Na oleji opražíme cibuľu, pridáme mrkvu, papriku,

    Kura s ryžou zapekané v rúre - Пиле с ориз на фурна - obrázok 3
  4. 4

    potom umytú, osušenú ryžu. Opražíme, pridáme mletú červenú papriku, mleté čierne korenie, soľ, petržlenovú vňať, rajčinový pretlak a nakoniec 3 poháre vývaru, na 1 pohár ryže.

    Kura s ryžou zapekané v rúre - Пиле с ориз на фурна - obrázok 4
  5. 5

    navrch uložíme stehienka a dáme piecť na 180°C cca 45-60 min. Ryža nesmie byť na povrchu vysušená. Zo zbytku vývaru máme aj polievku, takže dva chody v jednom.

    Kura s ryžou zapekané v rúre - Пиле с ориз на фурна - obrázok 5

Diskusia k receptu

ariela6
pači sa mi tento tvoj dvochod ukladam a vyskušam
lacquer
Super, podobne sa môže zužitkovať uvarené mäsko z vývaru a bez roboty máme komplet obed. Hneď cez víkend vyskúšam.
vovodca
@alex , akurát vylizujem remosku :-), tvoj RP zachránil dve akciové kuracie štvrťe, ktorým končila záruka pred mrazákom. Jedlo mi pripomenulo staré časy na služobke v "Chisaru a Šipke". Dovolil som si pridať jeden kareláb a okorenit čubricou, máš 5*****
alex37
@vovodca , ďakujeéééééééém krásne za komentík, som nesmierne rada, že chutilo, už len kvôli tomuto sa oplatilo tento recept pridať :) Kaleráb aj čubricu chválim :) A niet nad krásne spomienky na staré dobré časy:) Prejem pekný deň.
jazavka
tak toto tiež vyskúšam, občas neviem čo s uvareným mäsom z vývaru...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia