Kura s ryžou zapekané v rúre - Пиле с ориз на фурна
Foto: alex37
Zakaždým keď ideme do Bulharska moja milá svokra zadáva pred odchodom jednu obligátnu otázku: "Deti moje čo Vám navarím?" /akože s akým jedlom nás Zobraziť celý popisZakaždým keď ideme do Bulharska moja milá svokra zadáva pred odchodom jednu obligátnu otázku: "Deti moje čo Vám navarím?" /akože s akým jedlom nás má čakať/ a už je to dvadsaťtri rokov čo dostáva rovnakú odpoveď: "Пиле с ориз на фурна", obľúbené bulharské jedlo mojej dcéry aj mňa :) Robíme ho aj doma, ale naša babička ho robí najlepšie.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Umyjeme si kuracie stehná /alebo kura, ale najradšej robíme zo stehienok lebo každému sa ujde rovnako mäsko/ nakrájame cibuľu na mesiačiky, mrkvu a papriku na drobno a rajčiny olúpeme a rozmixujeme /alebo pridáme rajčinový pretlak/
-
2
Stehienka dáme variť s koreňovou zeleninou, pridáme soľ a čierne korenie celé. Stehienka povaríme cca 30 minút.
-
3
Na oleji opražíme cibuľu, pridáme mrkvu, papriku,
-
4
potom umytú, osušenú ryžu. Opražíme, pridáme mletú červenú papriku, mleté čierne korenie, soľ, petržlenovú vňať, rajčinový pretlak a nakoniec 3 poháre vývaru, na 1 pohár ryže.
-
5
navrch uložíme stehienka a dáme piecť na 180°C cca 45-60 min. Ryža nesmie byť na povrchu vysušená. Zo zbytku vývaru máme aj polievku, takže dva chody v jednom.
@zinnajdha , veru šetria čas a možno svojim spôsobom aj peniaze:)