Foto: nicopopa
Marocké tajine som jedla pred 5 rokmi v Taliansku keď som navštívila moju kamarátku. Jej priateľ je z Maroca a v ten večer pre Zobraziť celý popisMarocké tajine som jedla pred 5 rokmi v Taliansku keď som navštívila moju kamarátku. Jej priateľ je z Maroca a v ten večer pre nás pripravoval jedlo . Bolo to veľmi dobré, ale vtedy som z varenia vedela tak upiecť kura, a zjesť všetko, takže som sa ho nič nepýtala. Teraz by som mala veľa otázok... Ako spomienku na neho som teda teraz skúsila pripraviť tento recept.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
500 g |
|
4 ks veľké |
|
1 ks väčšia |
|
1/2 šálky |
|
1 l vlažná |
|
1 ks |
|
200 g |
|
2 strúčiky |
|
1 PL nasekaná |
|
1 čajová lyžička |
|
1 PL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny: mäsko nakrájame na kocky, zemiaky na mesiačiky, cibuľu na pásiky, cesnak na kocky.
-
2
V olivovom oleji opražíme spolu cibuľu a mäso.
-
3
Pridáme cesnak, soľ, korenie, zázvor a kurkumu. Dolejeme vodu povrch mäsa a zakryjeme s pokrievkou. Necháme variť 30-40 minút v závislosti na kvalite mäsa. Keď je mäsko udusené, pridáme nasekanú petržlenovú vňať, zemiaky a kúsky nakladaného citrónu bez kôry. Dolejeme vodu, zakryjeme a dáme do rúry na cca 30 minút, kým zemiaky sú hotové.
-
4
Keď sú zemiaky uvarené, pridáme olivy. Ak zostane ešte veľa vody, môžeme nechať ešte piecť odokryté asi 10 minút. Trocha vývaru môže zostať. Jedlo nemá byť suché.
-
5
Servíirujeme na tanieri spolu s kous-kousom. Dobrú chuť!
Diskusia k receptu