Marocké tajine so zemiakmi a olivami fotorecept

nicopopa - fotkanicopopa, 22. júna 2011
Marocké tajine so zemiakmi a olivami (fotorecept)
Foto: nicopopa

Marocké tajine som jedla pred 5 rokmi v Taliansku keď som navštívila moju kamarátku. Jej priateľ je z Maroca a v ten večer pre Zobraziť celý popisMarocké tajine som jedla pred 5 rokmi v Taliansku keď som navštívila moju kamarátku. Jej priateľ je z Maroca a v ten večer pre nás pripravoval jedlo . Bolo to veľmi dobré, ale vtedy som z varenia vedela tak upiecť kura, a zjesť všetko, takže som sa ho nič nepýtala. Teraz by som mala veľa otázok... Ako spomienku na neho som teda teraz skúsila pripraviť tento recept.

4
porcie
20 minút
príprava
70 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
4 ks veľké
1 ks väčšia
1/2 šálky
1 l vlažná
1 ks
200 g
2 strúčiky
1 PL nasekaná
1 čajová lyžička
1 PL
 podľa chuti
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny: mäsko nakrájame na kocky, zemiaky na mesiačiky, cibuľu na pásiky, cesnak na kocky.

    Marocké tajine so zemiakmi a olivami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V olivovom oleji opražíme spolu cibuľu a mäso.

    Marocké tajine so zemiakmi a olivami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme cesnak, soľ, korenie, zázvor a kurkumu. Dolejeme vodu povrch mäsa a zakryjeme s pokrievkou. Necháme variť 30-40 minút v závislosti na kvalite mäsa. Keď je mäsko udusené, pridáme nasekanú petržlenovú vňať, zemiaky a kúsky nakladaného citrónu bez kôry. Dolejeme vodu, zakryjeme a dáme do rúry na cca 30 minút, kým zemiaky sú hotové.

    Marocké tajine so zemiakmi a olivami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď sú zemiaky uvarené, pridáme olivy. Ak zostane ešte veľa vody, môžeme nechať ešte piecť odokryté asi 10 minút. Trocha vývaru môže zostať. Jedlo nemá byť suché.

    Marocké tajine so zemiakmi a olivami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Servíirujeme na tanieri spolu s kous-kousom. Dobrú chuť!

    Marocké tajine so zemiakmi a olivami (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

julica
alebo aj s tarhoňou :) mňam. kde si, prosím, kúpila nakladané citróny?
ketty3811
Ďalší pekný recept na marockú kuchyňu.Som zvedavá kto vyhraje.:-)
tatranka
Ohromný recept.Si naozaj šikovná.Pekne nafotený,spracovaný.Je sa na čo pozrieť.Tak ako @ketty3811 by som ti priala výhru.No takých je vás tu viac,čo ste sa teraz usilovali na marockej kuchyni.Držím palec...Uvidíme.
evusik
už len naložiť citróny a môžem vyskúšať... krásny recept :-)
jerica
výborné,recept hodný spraviť,určite to nebudú mať ľahké vybrať z takého množstva dobrých receptov ako je tento tvoj:-))
alena45
robila som včera variáciu na tento spôsob, aj kvôli tomu, že nemám tajine, a aj preto, že stravník neznáša olivy. Už som mala všetko uvarené, keď som sa to dozvedela, chutné je to aj tak. Keďže som z juhu, mäso robím zväčša s mletou červenou paprikou. A konečne som po čase využila svoje marocké citróny. Chuť jedla je osviežujúca, tak teraz v lete ešte určite uvarím.