
Hovädzie ragú na hríboch smrekových, červenom víne a šípkovom lekvári
Ak robím na iné jedlo úhľadné rezne z hovädzieho mäsa, vždy si odložím odkrojky z neho...

Trčiace rebrá
Pavlovov reflex sa mi spustil už u mäsiara, keď som po dlhej dobe konečne uvidela naozajstné,...

Pečienkový perkelt so šampiňónmi
Jednoduchý a veľmi rýchle hotový perkelt z bravčovej pečene, ku ktorému som pridala aj šampiňony.

Sladké lúpavé briošky
Moji maškrtníci chceli opäť niečo sladké. Spravila som znovu slimáčiky, ale teraz bez kakaa...

Najrýchlejšia zabíjačka
Tip na superrýchlu večeru alebo obed. A tiež tip pre trošku lenivejších... :-)

Plnené kuracie prsia
Pripraviť kuracie prsia tak, aby boli šťavnaté, nie je až taká veda, ak máte...

Baklažán plnený cestovinami a mozzarellou
Baklažán je zelenina ako stvorená na plnenie, preto sa oplatí ju naplniť napríklad celozrnnými penne, ...

Pečené kuracie stehná s medom, zázvorom, pomarančom a borievkami
Pripravila som dnes kuracie stehná, ktoré som najprv marinovala v marináde z pomarančovej šťavy, zázvoru, ...

Lasagne s hovädzím mäsom a tromi druhmi syra
Lasagne sa dajú robiť na rôzne spôsoby. Nám najviac chutia na bolonský spôsob. Samozrejme receptov...

Rýchla krkovička na pive
Vynikajúci obed či večera pre celú rodinu. Našu marinovanú krkovičku odporúčame podávať s chlebíkom, feferónkami...

Knedle s vajcom
Knedle s vajcom sú obľúbeným receptom českej kuchyne. Sú však natoľko obľúbené a chutné, že...

Domáce šifliky s kapustou
Toto jedlo mi evokuje velikánsku jedáleň, strašne veľa detí v dlhom rade, drevené výdajné okienko, za...

Slivčanka
Slivčanka je tradičným vianočným jedlom v niektorých obciach na severovýchode Slovenska. Existuje niekoľko variácii. Najjednoduchšia...

Pappardelle s hovädzím mäsom a rajčiakmi
Pasta po taliansky znamená cesto, ale je to zároveň aj výraz pre všetky druhy a...

Môj jogurtovo-ovocný koláč
Tento kolač som skoro celý vymyslela sama a chutí celkom dobre... stará klasika . nadýchany, ...

Brokolicový koláč (vegan)
Inšpirácia tu: http://www. lotusartichoke. com/vegan-quiche/

Vianočka z pekárničky
Sladké kysnuté u nás vždy idú na dračku, a táto vianočka je geniálna v tom, ...

Retro bratislavské mäsko
Na tento recept sa v moderných domácnostiach už pozabúda. U nás toto retro jedlo varím často...

Hovädzie rezne
Tento recept mám od manželovej mamičky, ked ešte žila pochutnávali sme si na tomto dobrom jedle...

Plnený zemiak Zbojnícka mladosť
Recept z 80-tych rokov nazývaný aj ako Jágerek, kde sa používala bravčová pečeň a bravčové mäso....

Moja nedeľná trojvaječná praženica...
Túto praženicu si zvyknem robievať vždy v nedeľu, lebo nedeľa je na to ako stvorená!!!

Briošky
Keď mám menej práce a povinností, ak pečiem niečo kysnuté, rada urobím pár briošiek, ktoré obohatia...

Domáce cestoviny - farfalle
Receptov na hotové cestoviny s omáčkami je nespočetné množstvo. Pozrime sa, ale spoločne na ten...

Arašidové Muffinky s čokoládou
Viem, že je tu už milion receptov na muffiny, ale tento recept skutočne splnil moje...

Tvarohové knedličky s jahodami, perníkom a horúcim maslom
Tvaroh si dáme do misky v ktorej budeme pripravovať cesto. Pridáme kryštálový cukor a vymiešame dohladka....

Hovädzia sviečková na omáčke z husacej pečene
Hovädziu sviečkovú odblaníme, očistíme, osolíme, okoreníme, jemne prelejeme olejom a necháme odstáť asi...

"Tiramisu" nanuky
Recept na najobľúbenejší a najznámejší dezert v Taliansku - tiramisu, ale v netradičnej forme.