Foto: pusta
Približne pred rokom sa mi dostal do rúk tento menej známy recep na červenú kapustu, vyskúšala som, posunula som dalším a chutil nám. Zobraziť celý popisPribližne pred rokom sa mi dostal do rúk tento menej známy recep na červenú kapustu, vyskúšala som, posunula som dalším a chutil nám. Odvtedy stále absolvuje svoje úspešné turné u nás i v zahraničí, preto som sa rozhodla s Vami o túto dobrotu podeliť
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1000 g |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks, veľká |
|
200 ml |
|
podľa chuti |
|
3-4 PL |
|
2-3 PL |
|
1 ks |
|
10 guličiek |
|
5 guličiek |
|
4 guličky |
|
1 ks |
|
2-3 PL |
|
Postup
-
1
Potrebujeme aj: papierový filter na kávu, vajíčko na čaj alebo gáza Kapustu prekrojíme na polovicu, odstránime koštiaľ a vonkajšie klisty, pokrájame na jemné prúžky a dáme do misy Prilejeme vodu, šťavu z pomarančov, citrona, pridáme soľ a vetky koreniny, ocot, dobre premiešame a odložíme na 48 hodín do chladničky.Potom kapustu scedíme, zachytenú šťavu odložíme.
- 2
Do suchého hrnca nasypeme cukor a za stáleho miešania urobíme svetlý karamel, ktorý podlejeme polovicou odloženej marinády, primiešame olej a po rozpustení karamelu pridáme na drobno nakrájanú cibuľu, ktorú orestujeme Primiešame kapustu, podlejeme zvyšnou marinádou, pridáme nastrúhané jabko a prikryté dusíme takmer do mäkka.
- 3
Doladíme chuť octom, ev. cukrom, p,p. dosolíme. Výsledná chuť má byť príjemne sladko-kyselá a kapusta má zostať jemne chrumkavá, nesmie byť rozvarená. Podávame ako prílohu k pečenému mäsu, najčastejšie k pečenej husi alebo kačici, ale aj k iným divým vtákom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu