Slovenská pochúťka

motamita3 - fotkamotamita3, Považská Bystrica, 10. marca 2011

Všetko mäso umyjeme,nakrájame na rezance a dáme na horúci olej.Pridáme cibuľku,šampiňóny a všetko dusíme.Spravíme si klasické zemiakové placky Po upečení ich plníme mäsovou plnkou.Podávame na teplom tanieri.Ako príloha šalát, rôzna zelenina

4
porcie
30min minút
príprava
30min minút
tepelná úprava

Suroviny

200g
200g
200g
0,5l
1 nasekaná
200g
1kg
2-3 lyžice
trošku
1
trošku
trošku
trošku
1dcl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    mäso umyjeme,pokrájame na rezance a dáme na horúci olej pridáme cibuľku,šampiony posolíme a dusíme.

  2. 2

    Spravíme klasika zemiakové placky a plníme uduseným mäskom.Príloha podľa fantázie

Diskusia k receptu

klarova
Vyskúšam na 100 percent. Až sa mi sliny zbiehajú :)
evicka63
škoda,že je už tak veľa hodín a ja tu slintám ako bernardín, ale dobrý nápad ako sa zbavím zvyškov v chladničke zajtra na obed bude dobrôtka, veď čo mám robiť keď som na pn-ke? ha? len vyvárať a vypekať......
marienka44
@Motamita3 ,nechyba v recepte nieco? Ja mam od kolegyne podobny recept nazvany Čákovo tajomstvo, ale tam sa nakoneic do masa prida kysla smotana, ktora to maso zahusti a zvyrazni chut. Nevyteka z placky šťava. :-)
motamita3
šťava nevyteká,a smotanu som do toho neskúšala dať.Veď skúste uvidíte.Aj ja skúšam hoci by som v mojom veku už mala mať recepty v malíčku.V tom malíčku ešte zostávajú ale utekajú z hlavy a preto papier,tužka,papier tužka
havino
robievam, len masko ochucujem gyros korenim napríklad a šťavička,že vyteká, ja nou doslova polejem to maso na plackách
motamita3
to ma teší že sa Vám to páči robí si to každý podľa svojej chuti a jesť sa to stále dá dík
svetlana9
@motamita3 - však aj ja varím tak, že využijem nápad tak 50 % z pôvodného receptu a potom podľa zásob, chute a peňaženky - xi - díky za recept - už je v KK
zinnajdha
asi rok 1990, Motorest Hybe, ešte keď nebola diaľnica: jedlo sa volalo Hybská špecialita", a je to výborné jedlo.