Foto: stefanm
Tak pri tomto jedle sme sa s bratom furt pobili.Jedli sme to z jednej misy a dobre sme sa nepodusili.......a ako ich robíte vy??
2
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky očistíme, umyjeme, pokrájame na menšie kúsky a v posolenej vode uvaríme. Po uvarení ich scedíme a zasypeme hladkou múkou. Prikryjeme a necháme aspoň 5minút odstáť. Takto pripravené zemiaky spracujeme na zemiakové cesto, z ktorého rukami tvarujeme guľky, ktoré v nádobe prelejeme na masti opraženou slaninkou.
varecha.pravda.sk/recepty/dzatky/1563-recept.html...
Presne takto uvarené roztiahneme na plytké taniere, pomastíme
prepraženou cibuľkou a nastrúhame syrom. Ale syr dávame už iba teraz,
v dobe hojnosti, ako by povedala moja stará mama.
www.apetitonline.cz/recepty/235-bramborove-skubanky.html...