Bezlepkové šúľance
Bezlepkové šúľance

Bezlepkové šúľance so strúhankou

novalim - fotkanovalim, 25. augusta 2018. Komerčný recept.
Bezlepkové šúľance so strúhankou
Foto: novalim

Bezlepkové šúľance máme veľmi radi. Sú pripravené z chutného bezlepkového zemiakového cesta a najmä – sú raz dva hotové. A potom je už na vás, s akou posýpkou si ich pripravíte. Makovou, orechovou, grankovou alebo ako sme to spravili my – so strúhankovou s cukrom. Ak si teraz uvaríte zemiaky v šupke, môžete mať už čoskoro chutný obed či večeru.

60 minút
príprava

Suroviny

600 g uvarené v šupke
200 g
1 ks väčšie
1/2 ČL
100 g (alebo rastlinný tuk)
100 g
100-150 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Uvarené zemiaky necháme vychladnúť. Potom ich ošúpeme, nastrúhame najemno, pridáme bezlepkovú krupicu Novalim, vajce, mäkké maslo alebo tuk, soľ a vypracujeme cesto.

  2. 2

    Cesto rozdelíme na menšie kúsky (aby sa nám ľahšie pracovalo) a na pomúčenej doske z kúskov cesta vyšúľame pásy o hrúbke asi 1,5 cm. Nakrájame ich na menšie kúsky (asi 2 cm) a tie potom dlaňou vyšúľame na šúľance.

  3. 3

    Šúľance varíme v osolenej vriacej vode, pokým nevyplávajú na hladinu. Uvarené šúľance vyberieme z vody pomocou cedidla, necháme ich odkvapkať.

  4. 4

    Na posýpku najprv opražíme bezlepkovú strúhanku na suchej panvici. Strúhanku a práškový cukor premiešame a touto zmesou posypeme uvarené šúľance. Pred podávaním ich ešte polejeme roztopeným maslom alebo rastlinným tukom.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Včera som ich mala na obed ale s klasickou pšeničnou múkou a naslano. Chutné jedlo.
Môžem ich spraviť s detskou obyčajnou pšeničnou krupicou alebo s pšeničnou múkou? Neuviedli ste v rozpise, koľko masla do cesta. 100 g je veľa, asi je to aj na poliatie hotových šúľancov.
@Marienka44 (27.8.2018 11:54) pokial nepotrebujete bezlepkove,tak samozrejme mozete pouzit hrubu psenicnu muku.Ja maslo do cesta nedavam,ale bezl.muka sa sprava trochu inak,tak ten tuk je tam
asi treba.Myslim,ze tych 100g ide do cesta.Pozrite si recept na klasicke sulance a vyberte podla seba,ktore vam budu vyhovovat