Bezlepkové šúľance so strúhankou
Foto: novalim
Bezlepkové šúľance máme veľmi radi. Sú pripravené z chutného bezlepkového zemiakového cesta a najmä – sú raz dva hotové. A potom je už na Zobraziť celý popisBezlepkové šúľance máme veľmi radi. Sú pripravené z chutného bezlepkového zemiakového cesta a najmä – sú raz dva hotové. A potom je už na vás, s akou posýpkou si ich pripravíte. Makovou, orechovou, grankovou alebo ako sme to spravili my – so strúhankovou s cukrom. Ak si teraz uvaríte zemiaky v šupke, môžete mať už čoskoro chutný obed či večeru.
príprava
Postup
-
1
Uvarené zemiaky necháme vychladnúť. Potom ich ošúpeme, nastrúhame najemno, pridáme bezlepkovú krupicu Novalim, vajce, mäkké maslo alebo tuk, soľ a vypracujeme cesto.
- 2
Cesto rozdelíme na menšie kúsky (aby sa nám ľahšie pracovalo) a na pomúčenej doske z kúskov cesta vyšúľame pásy o hrúbke asi 1,5 cm. Nakrájame ich na menšie kúsky (asi 2 cm) a tie potom dlaňou vyšúľame na šúľance.
- 3
Šúľance varíme v osolenej vriacej vode, pokým nevyplávajú na hladinu. Uvarené šúľance vyberieme z vody pomocou cedidla, necháme ich odkvapkať.
- 4
Na posýpku najprv opražíme bezlepkovú strúhanku na suchej panvici. Strúhanku a práškový cukor premiešame a touto zmesou posypeme uvarené šúľance. Pred podávaním ich ešte polejeme roztopeným maslom alebo rastlinným tukom.
Tiež šúľance:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
asi treba.Myslim,ze tych 100g ide do cesta.Pozrite si recept na klasicke sulance a vyberte podla seba,ktore vam budu vyhovovat
Dobry den, maslo nejde do cesta ale na polievanie posypky. Sulance sa daju, samozrejme, pripravit aj s klasickou psenicnou mukou, odporucame Vam vyhladat si overeny recept. Pouzit mozete bud krupicu alebo hrubu muku.