Talianska kuchyňa (recepty podľa klikanosti)

prazdny

Srdiečková pizza s hráškom a figami

Hlavné jedlá

Inšpirácia na valentínsku večeru od víťazky televíznej šou Pečie celé Slovensko, Timi Strnálovej.

prazdny

Perníkové tiramisu

Dezerty

Vyskúšajte taliansku klasiku na iný spôsob. Perníkové tiramisu si Vás získa svojou chuťou a vôňou.

prazdny

Baklažánové fusilli s paradajkovou omáčkou

Cestoviny

Nakrájaný baklažán namočíme na 30 minút do osolenej vody. Medzitým predhrejeme rúru na teplotu 220 stupňov...

prazdny

Tagliatelle s omáčkou pesto

Cestoviny

Bazalku a petržlenovú vňať umyjeme, osušíme a otrháme lístky zo stoniek. Pár lístkov bazalky odložíme...

prazdny

Cestoviny s pečenou tekvicou

Cestoviny

Pohodové jedlo na sychravé dni.

prazdny

Pizza

Ako spracovať zvyšky z chladničky.

prazdny

Bylinkové zemiakové vejáriky

Bezmäsité jedlá

Tenké plátky zemiakov zapečené s parmezánom, rozmarínom, tymianom a cesnakom vytvárajú chrumkavú prílohu, ktorá...

prazdny

Špagety s rybacími guľôčkami

Cestoviny

Keď ti život dá gule, tak urob cestoviny... alebo polievku?

prazdny

Syrové trojuholníčky

Bezmäsité jedlá

Cez sviatky mnohé z nás varia mäsové vývary, ponúkam tieto syrové trojuholníčky ako alternatívu za klasické slížiky....

prazdny

Quiche s farebnými paprikami

Bezmäsité jedlá

Dobre vychladené maslo pokrájame na kocky. Do nádoby mixéra dáme múku, maslo, rascu, ...

prazdny

Krekry s rozmarínom

Bezmäsité jedlá

Recept na tieto vynikajúce krekry som nasla na internete. Kto ma rad slane dobroty urcite si...

prazdny

Asparagovo-pórová polievka

Bezmäsité jedlá

Tato polievka je u nas priblizne od roku 2002, ked som stretol sefkuchara Emeril Lagasse v...

prazdny

Pečený pstruh s feniklovým pestom

Hlavné jedlá

Sladkovodná ryba hodená do talianskych vôd.

prazdny

Citrusové caprese

Bezmäsité jedlá

Pomaranč a grapefruit ošúpte a rozdeľte na mesiačiky. Poukladajte ich na tanier na striedačku do kruhu. Mozzarellu...

prazdny

Škoricové fašírky v rajčinovej omáčke

Hovädzie mäso

Hovädzie mäso, parmezán, vajce, strúhanku, pretlacený cesnak, sol, cierne korenie a...

prazdny

Caramelle plnené syrom taleggio

Cestoviny

Pasta po taliansky znamená cesto, ale je to zároveň aj výraz pre všetky druhy a...

prazdny

Kukuričné špagety s pestom

Cestoviny

Tieto cestoviny som pripravila svojmu priateľovi, ktorý vyhodnotil, že je to najlepšie pesto aké kedy...

prazdny

Gorgonzolové pesto s rukolou

Bezmäsité jedlá

V mažiari utlčieme šalotku s troškou hrubej soli. Postupne pridáme orechy, rukolu, syr a...

prazdny

Bazalková omeletka

Bezmäsité jedlá

Mám veľmi rada taliansku kuchyňu a keď som objavila tento recept hneď som ho musela vyskúšať a...

prazdny

Šalát Tricolore

Bezmäsité jedlá

Manzel mi na nase prve vyrocie vykuzlil najlepsiu veceru na svete. Ako predjedlo pripravil salat tricolore,...

prazdny

Yuzu makrónky s citrusovým džemom

Dezerty

Fajnové svieže makrónečky. Neodolala som nutkaniu vyskúšať yuzu príchuť, aj keď v dóze máme ešte pár kúskov vianočného pečiva....

prazdny

Minestrone

Hlavné jedlá

V hrnci si na oleji sprudka orestujeme rozmarín a slaninu . Ked začne slanina vonat pridáme...

prazdny

Hrozienkové slimáčiky

Koláče

Recept je od známej z Viedne, ktorá ma priateľa Taliana... je podľa oddelenej stravy.

prazdny

Rúrky v cibuľovej omáčke

Cestoviny

Cestoviny uvaríme v slanej vode. Cibuľu očistíme a nakrájame na tenké prúžky. Šalviu umyjeme, ...

prazdny

Plnené „mušle“ vo vínovej omáčke

Cestoviny

Slávky dobre umyjeme, otvorené mušle odoberieme. Cibuľu a cesnak očistíme, nakrájame a urestujeme na...

prazdny

Cesto na pizzu

Hlavné jedlá

Recept je na jednu veľkú pizzu.

prazdny

Pizzové

Dezerty

No kto nemá rád pizzu? Mňam tá vôňa každého láka. Nech sa páči. Tajný recept...

prazdny

Ravioly s „vlčou“ plnkou na krevetovej omáčke

Cestoviny

Pizza a cestoviny – cez ne pozná taliansku kuchyňu väčšina sveta. Pritom je však omnoho bohatšia,...

prazdny

Pastiera Napolitana (pastiersky neapolský koláč)

Koláče

Typický pastiersky neapolský koláč sa pripravuje predovšetkým v období Veľkej noci, no ja ho robievam hlavne v zimnom období a pomerne často....