
Hrozienkové slimáčiky
Recept je od známej z Viedne, ktorá ma priateľa Taliana... je podľa oddelenej stravy.

Minestrone
V hrnci si na oleji sprudka orestujeme rozmarín a slaninu . Ked začne slanina vonat pridáme...

Citrusové caprese
Pomaranč a grapefruit ošúpte a rozdeľte na mesiačiky. Poukladajte ich na tanier na striedačku do kruhu. Mozzarellu...

Bazalková omeletka
Mám veľmi rada taliansku kuchyňu a keď som objavila tento recept hneď som ho musela vyskúšať a...

Ryža s krevetami a kalamármi
Najprv si pripravte domáci vývar. Krevety ošúpte a odstráňte hlavy. Nakrájajte mrkvu a pór.

Lahodný koláč s paradajkami
Cesto necháme rozmraziť a potom z neho vyvaľkáme placku s priemerom 26 cm. Túto placku dáme...

Rúrky v cibuľovej omáčke
Cestoviny uvaríme v slanej vode. Cibuľu očistíme a nakrájame na tenké prúžky. Šalviu umyjeme, ...

Jesenný šalát s vyprážanou mozzarellou v bezlepkovej strúhanke
Tento jesenný šalát vás zasýti, zahreje a dodá potrebnú energiu. Je to akási ľahšia náhrada klasického hlavného jedla, ktorú si môžete bez výčitiek dopriať aj na večeru....

Ravioly s „vlčou“ plnkou na krevetovej omáčke
Pizza a cestoviny – cez ne pozná taliansku kuchyňu väčšina sveta. Pritom je však omnoho bohatšia,...

Yuzu makrónky s citrusovým džemom
Fajnové svieže makrónečky. Neodolala som nutkaniu vyskúšať yuzu príchuť, aj keď v dóze máme ešte pár kúskov vianočného pečiva....

Špagety ála Danka
Je to jednoduchý a rýchly recept, ktorý raz našla kdesi sestra a odvtedy vždy keď máme chuť...

Plnené „mušle“ vo vínovej omáčke
Slávky dobre umyjeme, otvorené mušle odoberieme. Cibuľu a cesnak očistíme, nakrájame a urestujeme na...

Šatôčky so syrovou plnkou
Z mouky, oleje, vody a soli vypracujeme hladké těsto. Vyválíme, rádlem rozdělíme na...

Lososové caramelle na paradajkách
Múku zmiešame s vopred rozšľahanými vajcami. Pridáme 1 kl olivového oleja. Vymiesime a necháme 30...

Srdiečková pizza s hráškom a figami
Inšpirácia na valentínsku večeru od víťazky televíznej šou Pečie celé Slovensko, Timi Strnálovej.

Čokoládové semifreddo s bezlepkovými keksami
V horúcich letných dňoch sa nám žiada nejaké osvieženie, preto sme dnes pre vás pripravili mrazené čokoládové semifreddo. Je to špecialita talianskej kuchyne - semifreddo doslova znamená polomrazený. Vyzerá veľmi efektne a chutí božsky....

Lasagne s párkom
moje oblubené jedlo-no zostali mi od večere párky tak som ich šupla k mletemu mäsku do lasaní....

Ciabatty s jamon serrano
Ako prve dáme do predom vyhriatej trúbi (220 stupňov ) kapie aj červenu aj žltú a budeme...

Linguine s teľacím jazykom a so šalviou
Zeleninu na varenie jazyka nakrájame, pridáme zmes korenín a soľ. Zalejeme vodou, povaríme, ...

Pizza s bylinkami a paradajkami
Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a rozdelíme do 4 foriem na pizzu. Strúčiky cesnaku nakrájame natenko a...

Špargľovo–cuketové špagety
Cukety a špargle nakrájame na kocky, olivy nakrájame na kolieska. Na olivovom oleji pečieme, ...

Cestovinový šalát bez lepku so špargľou a s bazalkovým pestom
Poďme si na privítanie slnečných dní spraviť tento chutný bezlepkový cestovinový šalát....

Zeleno-biele cestoviny
Rukolu umyte a osušte. Dajte variť vodu na cestoviny a keď začne vrieť, pridajte trochu...

Kokosová panna cota s ananásovým carpacciom
Tradičný taliansky smotanový dezert obohatený o chut kokosu s osviežujúcim ananásovým carpacciom. Pod pojmom carpaccio sa dá...