Foto: lucina2222
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
280 g |
|
140 g |
|
1 PL |
|
1/2 čl |
|
8 PL |
|
Plnka: | |
3 PL |
|
100 g |
|
1 strúčik |
|
3 |
|
|
|
200 g |
|
|
|
|
|
4 ks |
|
100 g (alebo žltá) |
|
1 balenie |
|
|
Postup
-
1
Dobre vychladené maslo pokrájame na kocky. Do nádoby mixéra dáme múku, maslo, rascu, soľ a vodu. Zo surovín vymiesime cesto. Cesto prenesieme do nevymastenej koláčovej formy s priemerom 28 cm a prstami ho roztlačíme do všetkých strán tak, aby bol zakrytý aj okraj formy. Pred pečením cesto popicháme vidličkou a formu vložíme asi na pol hodiny do chladničky (alebo na 10 minút do mrazničky). Korpus i okraje zakryjeme papierom na pečenie tak, aby prevyšoval okrajecesta. Navrch nasypeme suchý hrach alebo fazuľu (pečenie naslepo). Cesto dáme do rúry vyhriatej na 180 °C a dáme zapiecť na 20 až 25 minút, aby sme korpus čiastočne predpiekli.
- 2
V miske zmiešame smotanu, tvaroh, prelisovaný cesnak, vajcia, talianske bylinky soľ a korenie. Pokrájame na drobno polovicu červenej alebo žltej cibule a pridáme k plnke. Papriky pokrájame na pásiky, paradajky na polovice, a zvyšok cibule na krúžka. Tvarohovo-smotanovú plnku vylejeme na predpečený korpus a pásiky papriky poukladáme na vrch. Pridáme cibuľu a cherry paradajky. Mozarellu pokrájame na kolieska a poukladáme na quiche. Pokvapkáme olivovým olejom a posypeme bylinkami.
- 3
Pečieme v rúre pri 170 °C asi 45 minút. Quiche necháme mierne vychladnúť a podávame. Koláč je chutný teplý aj studený. Podávame so zeleninovým šalátom. Dobrú chuť ! :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/quiche-po-slovensky-s-bryndzou/...
Doporučujem.