Quiche s farebnými paprikami

lucina2222 - fotkalucina2222, 4. júna 2013
4-8
porcie
30 minút
príprava
65 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
280 g
140 g
1 PL
1/2 čl
8 PL
Plnka:
3 PL
100 g
1 strúčik
3
200 g
4 ks
100 g (alebo žltá)
1 balenie




Postup

  1. 1

    Dobre vychladené maslo pokrájame na kocky. Do nádoby mixéra dáme múku, maslo, rascu, soľ a vodu. Zo surovín vymiesime cesto. Cesto prenesieme do nevymastenej koláčovej formy s priemerom 28 cm a prstami ho roztlačíme do všetkých strán tak, aby bol zakrytý aj okraj formy. Pred pečením cesto popicháme vidličkou a formu vložíme asi na pol hodiny do chladničky (alebo na 10 minút do mrazničky). Korpus i okraje zakryjeme papierom na pečenie tak, aby prevyšoval okrajecesta. Navrch nasypeme suchý hrach alebo fazuľu (pečenie naslepo). Cesto dáme do rúry vyhriatej na 180 °C a dáme zapiecť na 20 až 25 minút, aby sme korpus čiastočne predpiekli.

  2. 2

    V miske zmiešame smotanu, tvaroh, prelisovaný cesnak, vajcia, talianske bylinky soľ a korenie. Pokrájame na drobno polovicu červenej alebo žltej cibule a pridáme k plnke. Papriky pokrájame na pásiky, paradajky na polovice, a zvyšok cibule na krúžka. Tvarohovo-smotanovú plnku vylejeme na predpečený korpus a pásiky papriky poukladáme na vrch. Pridáme cibuľu a cherry paradajky. Mozarellu pokrájame na kolieska a poukladáme na quiche. Pokvapkáme olivovým olejom a posypeme bylinkami.

  3. 3

    Pečieme v rúre pri 170 °C asi 45 minút. Quiche necháme mierne vychladnúť a podávame. Koláč je chutný teplý aj studený. Podávame so zeleninovým šalátom. Dobrú chuť ! :)

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia