Foto: zuzananoskova
Tieto cestoviny som pripravila svojmu priateľovi, ktorý vyhodnotil, že je to najlepšie pesto aké kedy jedol. Bolo vynikajúce. Pestá robím pomerne často a robila Zobraziť celý popisTieto cestoviny som pripravila svojmu priateľovi, ktorý vyhodnotil, že je to najlepšie pesto aké kedy jedol. Bolo vynikajúce. Pestá robím pomerne často a robila som už rôzne (z medvedieho cesnaku, bazalky, petržlenovej vňate, popencové, púpavové, koriandrové), aj orechy či jadierká som použila rozličné (vlašské orechy, kešu, arašídy, tekvicové či slnečnicové jadierka, konopné, atď.), ale úplne NAJ vedie pesto z bazalky a slnečnicových jadierok :-) Vyskúšajte a dajte vedieť :-)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Všetky suroviny na pesto zmixujte podľa Vašej chuti a nechajte pesto odležať niekoľko minút (chute sa prepoja). Pesto je vlastne "živá" hmota, t.z., že stále "pracuje" a chuť sa mení. Zatiaľ si uvarte cestoviny.
- 2
Slnečnicové jadierka opražte na suchej panvici.
- 3
Uvarené cestoviny, precedené naservírujte na tanier, pridajte pesto, čerstvú bazalku a posypte opraženými slnečnicovými jadierkami (tie podčiarknu chuť celého pokrmu).
- 4
Dobrú chuť :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
nikdy som ani nepočula, zaujímavé, čomu sa dá prirovnať tá chuť - ak sa prirovnať dá?
@safran : chuť popenca alias zádušníka je skôr do horka, ale nie veľmi. Chutí ako zelená "tráva", také chute mám veľmi rada, proste nie je to chuť bazalky ;-) Zádušník je veľmi zdravý, mám nasušený aj na čaj, napr. a používam ho aj čerstvý do smoothie :-)