Kukuričné špagety s pestom

zuzananoskova - fotkazuzananoskova, 1. decembra 2014

Tieto cestoviny som pripravila svojmu priateľovi, ktorý vyhodnotil, že je to najlepšie pesto aké kedy jedol. Bolo vynikajúce. Pestá robím pomerne často a robila som už rôzne (z medvedieho cesnaku, bazalky, petržlenovej vňate, popencové, púpavové, koriandrové), aj orechy či jadierká som použila rozličné (vlašské orechy, kešu, arašídy, tekvicové či slnečnicové jadierka, konopné, atď.), ale úplne NAJ vedie pesto z bazalky a slnečnicových jadierok :-) Vyskúšajte a dajte vedieť :-)

2
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

 podľa chuti
Pesto:
Na posypanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky suroviny na pesto zmixujte podľa Vašej chuti a nechajte pesto odležať niekoľko minút (chute sa prepoja). Pesto je vlastne "živá" hmota, t.z., že stále "pracuje" a chuť sa mení. Zatiaľ si uvarte cestoviny.

  2. 2

    Slnečnicové jadierka opražte na suchej panvici.

  3. 3

    Uvarené cestoviny, precedené naservírujte na tanier, pridajte pesto, čerstvú bazalku a posypte opraženými slnečnicovými jadierkami (tie podčiarknu chuť celého pokrmu).

  4. 4

    Dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu
Pesto si tiež zvyknem robiť doma,nedá sa porovnať s kupovaným,konzervovaným. Ja mám najradšej z medvedieho cesnaku,aj keď je dosť aromatické, ale na to si musím počkať do jari. Mňa ale zaujímajú tie kukuričné cestoviny. Kde sa dajú kúpiť?
už som našla, zádušník slovensky, také pesto nepoznám...
nikdy som ani nepočula, zaujímavé, čomu sa dá prirovnať tá chuť - ak sa prirovnať dá?
Ďakujem všetkým :-)
@safran : chuť popenca alias zádušníka je skôr do horka, ale nie veľmi. Chutí ako zelená "tráva", také chute mám veľmi rada, proste nie je to chuť bazalky ;-) Zádušník je veľmi zdravý, mám nasušený aj na čaj, napr. a používam ho aj čerstvý do smoothie :-)

Pridaj komentár k receptu: