Pizza s hráškom, mrkvou, mozzarellou a bazalkou
Jana Štrbková
mesačník Varecha, 11. mája 2023
mesačník Varecha, 11. mája 2023
Foto: Shutterstock
4
porcie
porcie
20 (+ kysnutie) minút
príprava
príprava
10 minút
na 230 °C
na 230 °C
Postup
-
1
Múku nasypeme do misy a zmiešame so soľou. Do vlažnej vody dáme cukor a nasypeme droždie, prikryjeme utierkou a na teplom mieste necháme vzísť kvások. Vykysnutý kvások nalejeme k múke a vypracujeme cesto, ktoré necháme prikryté na teplom mieste kysnúť asi 30 minút.
- 2
Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 časti a rozvaľkáme na 4 pizze. Mozzarellu nakrájame na plátky a rozložíme na rozvaľkané cesto. Pridáme postrúhanú mrkvu, posypeme hráškom, pokropíme olivovým olejom. Pečieme v rúre vyhriatej na 230 °C asi 10 minút. Okraje pizze musia zozlatnúť.
- 3
Hotovú pizzu posypeme lístkami čerstvej bazalky a ihneď podávame.
Tiež pizza:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu