Pizza s hráškom, mrkvou, mozzarellou a bazalkou

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 11. mája 2023
Pizza s hráškom, mrkvou, mozzarellou a bazalkou
Foto: Shutterstock
4
porcie
20 (+ kysnutie) minút
príprava
10 minút
na 230 °C

Suroviny

400 g
280 ml vlažná
1/4 ČL
1/2 ČL
1 ČL
2 PL
2-3 ks
1 ks
200 g mladý
4 vetvičky (čerstvá)




Postup

  1. 1

    Múku nasypeme do misy a zmiešame so soľou. Do vlažnej vody dáme cukor a nasypeme droždie, prikryjeme utierkou a na teplom mieste necháme vzísť kvások. Vykysnutý kvások nalejeme k múke a vypracujeme cesto, ktoré necháme prikryté na teplom mieste kysnúť asi 30 minút.

  2. 2

    Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 časti a rozvaľkáme na 4 pizze. Mozzarellu nakrájame na plátky a rozložíme na rozvaľkané cesto. Pridáme postrúhanú mrkvu, posypeme hráškom, pokropíme olivovým olejom. Pečieme v rúre vyhriatej na 230 °C asi 10 minút. Okraje pizze musia zozlatnúť.

  3. 3

    Hotovú pizzu posypeme lístkami čerstvej bazalky a ihneď podávame.

Diskusia k receptu