
Morské špagety
Tieto čierne špagety sú u nás dostať suché, ale ja si ich niekedy vyrábam sama...

Mliečna polievka s cibuľou
Na dno do nahriatej polievkovej misy vložíme žemle, ktoré sme nakrájali na plátky a opiekli na 30 g masla....

Sušienky „Brutti ma buoni“
Príprava krému: Zmiešajte ricottu s mliekom, škoricou, cukrom a medom. Všetky ingrediencie spolu dobre...

Cestoviny so šunkou a brandy
Na masle osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájanú šunku a údené mäso, opražíme, pridáme...

Brokolicový koláč z cestovín
Kolienka uvaríme v osolenej vode. Vymastíme si tortovú formu s priemerom 26 cm. Dno...

Rukolový šalát
Tento recept ma naučila moja sestra ked došla s Talianska :))) Trochu jej závidím zato že je...

Bravčová panenka s tmavými ringlotami
Históra kucháskeho umenia nás už z dávej minulosti dostatočne informuje, že muži sa za šporákom nestratia....

Pasta s pečeňou a šampiňónmi
Maslo roztopíme v panvici a do sklovita na ňom opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a šunku, pridáme...

Zemiaky Itália
Recept pochádza z Talianska, je jednoduchý , dostupný finančne a hlavne rýchlo pripravený. Zvyknem...

Chvíľkové cestovinky
Dnes som dostala špenát od mojej kamarátky Martinky. Vyskúšala som takéto cestovinky čo chladnička dala.

Baklažánové fusilli s paradajkovou omáčkou
Nakrájaný baklažán namočíme na 30 minút do osolenej vody. Medzitým predhrejeme rúru na teplotu 220 stupňov...

Linguine „Itasia“
Taliansko/ázijská fúzia chutí a techniky, ktorá perfektne funguje, len treba skúsiť!

Tagliatelle s omáčkou pesto
Bazalku a petržlenovú vňať umyjeme, osušíme a otrháme lístky zo stoniek. Pár lístkov bazalky odložíme...

Perníkové tiramisu
Vyskúšajte taliansku klasiku na iný spôsob. Perníkové tiramisu si Vás získa svojou chuťou a vôňou.

Cestoviny bucatini s krevetami a arrabbiata omáčkou
Krevety majú vysoké hladiny omega-3 mastných kyselín, nízke hladiny ortuti, vysoký obsah vápnika, jódu a bielkovín, ale majú nízky obsah potravinovej energie....

Bylinkové zemiakové vejáriky
Tenké plátky zemiakov zapečené s parmezánom, rozmarínom, tymianom a cesnakom vytvárajú chrumkavú prílohu, ktorá...

Asparagovo-pórová polievka
Tato polievka je u nas priblizne od roku 2002, ked som stretol sefkuchara Emeril Lagasse v...

Syrové trojuholníčky
Cez sviatky mnohé z nás varia mäsové vývary, ponúkam tieto syrové trojuholníčky ako alternatívu za klasické slížiky....

Quiche s farebnými paprikami
Dobre vychladené maslo pokrájame na kocky. Do nádoby mixéra dáme múku, maslo, rascu, ...

Pizza
Ako spracovať zvyšky z chladničky.

Krekry s rozmarínom
Recept na tieto vynikajúce krekry som nasla na internete. Kto ma rad slane dobroty urcite si...

Kuracie prsia s parmezánom z našej kuchyne
Na výrobky z ovčieho mlieka a oštiepky extra zvlášť, nášho krásneho Slovenska, nedám dopustiť. Okrem maškrtenia v originálnej podobe, ich úspešne využívam i v našej domácej kuchyni....

Caramelle plnené syrom taleggio
Pasta po taliansky znamená cesto, ale je to zároveň aj výraz pre všetky druhy a...

Tagliatelle s lososom
V panvici roztopíme maslo a opečieme na ňom lososa nakrájaného na kocky. Vyberieme na tanier a...

Kukuričné špagety s pestom
Tieto cestoviny som pripravila svojmu priateľovi, ktorý vyhodnotil, že je to najlepšie pesto aké kedy...

Šalát Tricolore
Manzel mi na nase prve vyrocie vykuzlil najlepsiu veceru na svete. Ako predjedlo pripravil salat tricolore,...