Perníkové tiramisu

zuzikeckesova - bez fotkyzuzikeckesova, 20. júla 2015

Vyskúšajte taliansku klasiku na iný spôsob. Perníkové tiramisu si Vás získa svojou chuťou a vôňou.

15 minút
príprava

Suroviny

250 g
100 g
1 PL
150 ml na šľahanie
1 bal.
3 ks
350 g (alebo perník) na strúhanie
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Žĺtka oddelíme od bielkov. Žĺtka si vyšľaháme s cukrami a perníkovým korením. Smotanu na šľahanie vyšľaháme a postupne do nej pridávame mascarpone. Túto zmes pridáme k žĺtkovej zmesi. Premiešame. Bielka vyšľaháme do tuha a pridáme do celej zmesi. Veľmi zľahka premiešame. Medovníčky alebo perník si pomelieme a vrstvíme v pohári striedavo s krémom. Môžete pokvapkať amarettom. Vrch posypeme kakaom a ozdobíme trochou postrúhaného medovníka.

  2. 2

    Dobrú chuť! =)

Diskusia k receptu

redenc
Na Slovensku už nemáme medovníky ale perníky?
evanaaa
Medovník je s medom, perník zasa s použitím perníkového korenia, ono je medzi nimi trošku rozdiel, ak by si nevedel, @redenc , večný kritik. Ale mne sa inak tento dezertík celkom páči, iste má zvláštnu chuť pridaním toho korenia.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia