Vyskúšajte taliansku klasiku na iný spôsob. Perníkové tiramisu si Vás získa svojou chuťou a vôňou.
15 minút
príprava
príprava
Suroviny
250 g |
|
100 g |
|
1 PL |
|
150 ml na šľahanie |
|
1 bal. |
|
3 ks |
|
350 g (alebo perník) na strúhanie |
|
na posypanie |
|
Postup
-
1
Žĺtka oddelíme od bielkov. Žĺtka si vyšľaháme s cukrami a perníkovým korením. Smotanu na šľahanie vyšľaháme a postupne do nej pridávame mascarpone. Túto zmes pridáme k žĺtkovej zmesi. Premiešame. Bielka vyšľaháme do tuha a pridáme do celej zmesi. Veľmi zľahka premiešame. Medovníčky alebo perník si pomelieme a vrstvíme v pohári striedavo s krémom. Môžete pokvapkať amarettom. Vrch posypeme kakaom a ozdobíme trochou postrúhaného medovníka.
- 2
Dobrú chuť! =)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu