Cheesecake s mangom
Mango cheesecake by Giada. Recept tejto chutnej verzie syrovej torty som našla na Food network...
Originál talianske tiramisu
Uvaríme silnejšiu presso kávu a necháme ju vychladnúť. Potom do nej pridáme amaretto.
MOZZARELA - raňajky
@jerica je veľa receptov so syrom mozzarella , ja pridávam recept aké robievam raňajky raz do...
Tekvicové rizoto s gorgonzolou
Viem, že tekvicové rizoto už dnes nie je žiadnou novinkou a internet je ho plný, ...
Tagliatelle Aglio Olio e Peperoncino
Cestoviny s cesnakom, olivovým olejom a chilli. Azda najjednoduchší recept na cestoviny aký poznám...
Marinované calamari (Squid-Chobotnica)
KALAMARE sme sa naucili pripravovat a jest az tu a mozem povedat, ze nelutujem, hoci...
Pizza v zapekáči na pizzu
Mám novú pec na pizzu, tak som ju musela vyskúšať. Nebol k nej nejaký podrobný slovenský návod,...
Pesto z rukoly na spaghetti
Pesto sa dá pripraviť z akejkoľvek bylinky, ktorá vám chutí, spravila som z rukoly, ...
Linguine s paradajkami a šampiňónmi
Dnes som na varenie nemala veľa času, no i tak sa mi podarilo pripraviť veľmi chutné...
Talianska olivová focaccia
Focacciu sme upiekli s priatelom prvy krat, kedze nam na dovolenke v taliansku velmi chutila...
Penne s kuracím a špenátovo-gorgonzolovou omáčkou
V hlbsej panvici rozohrejeme olej a opecieme na nom na malé kocky nakrájané kuracie prsia.
Frittata s tuniakom z konzervy
Rád sa vraciam do edície receptov "špajzové špeciály" a toto môže kľudne byť ich vlajkonosič :)...
Talianska focaccia
Focaccia sa pripravuje z chlebového cesta. Môže sa podávať samostatne alebo ako príloha k šalátom, ...
Torta di pane
Chlebový koláč z talianskych oblastí, na juhu Švajčiarska ho pripravujú dokonca aj k Veľkej noci.
Kráľovské krevety s čili a citrónovou omáčkou
Krevety si dáme nabok. Olivový olej, roztlačený cesnak, dve nakrájané čili papričky, čerstvo...
Ciabatta
Do pekarne si nasypeme hrubu muku a zalejeme vriacou vodou, pomiešame a nechame vychladnut. potom pridame...
Špagety so šunkou
Špagety uvaríme podľa návodu v osolenej vode, scedíme a pokvapkáme olejom
Penne s tekvicou a mascarpone
Pár prísad s luxusnými výsledkami! Krásne krémové a sýte penne s tekvicou.
Zemiakový šalát zo Sicílie
Tento šalát poznám z návštev u príbuzných, ktorí si recept priniesli zo Sicílie. Neručím za...
Moje bolognese
Určite málokto nepozná taliansku kuchyňu. Neuveriteľné, koľko vyhlásených a svetovo známych dobrôt sa spája s...
Rýchla pizza z hotového cesta
Keď je chuť na pizzu a málo času, zachráni vás hotové cesto na pizzu....
Zeleninové rizoto
Umyjeme orestujeme ryžu na oleji a cibuli, podlejeme vodou a udusíme do mäkka.
Rímske špenátové lasagne
Formu vymastíme maslom a na dno vložíme plátky lasagní. Lasagne nie je nutné predvariť. Pripravíme...
Milánske risotto so zelenými fazuľkami
Skúste. Doprajte si namiesto štrku - rizoto našich mám s kuracími prsiami alebo zbytkami mäsa, ...
Cuketa plnená ricottou
Kedze je cuketova sezona, tak prispejem aj ja receptom na jej pripravu. Plnena ricottou, ...
Pečená paradajková polievka
Paradajky pokrájame na polovičky. Dáme piecť na 180 stupňov Celzia, a pečieme kým šupka nezačne...
Cannelloni
Tento recept som videla v časopise tak som ho vyskúšala. Je veľmi chutná :)))