Foto: pusta
Pesto sa dá pripraviť z akejkoľvek bylinky, ktorá vám chutí, spravila som z rukoly, vlašských orechov, parmezánu a olivového oleja ochutila som týmto pestom Zobraziť celý popisPesto sa dá pripraviť z akejkoľvek bylinky, ktorá vám chutí, spravila som z rukoly, vlašských orechov, parmezánu a olivového oleja ochutila som týmto pestom spaghetti, príprava je veľmi jednoduchá a rýchla, recept pochádza z talianskej kuchyne.
porcie
príprava
Suroviny
200 g |
|
10 g na sucho opražené |
|
30 g |
|
50 ml |
|
podľa chuti |
|
3 - 4 strúčiky podľa veľkosti |
|
500 g |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Rukolu som umyla, nechala som ju na cedníku dobre odkvapkať z vody,...
-
2
...do sekáčika som dala cesnak,...
-
3
...na sucho opražené vlašské orechy,...
-
4
...rozsekala na drobno,...
-
5
...pridala som rukolu,...
-
6
...rozsekala na jemno,...
-
7
...pridala som parmezán,...
-
8
...rozsekala,...
-
9
...pridala som olivový olej, soľ,...
-
10
...zapracovala dobre do zmesi,...
-
11
...hotové pesto som naplnila do malého pohára,...
-
12
...vo vriacej osolenej vode som uvarila spaghetti al dente, scedila, nechala odkvapkať z vody na cedníku,...
-
13
...horúce spaghetti som rozdelila na taniere, pridala som pesto z rukoly,...
-
14
...premiešala....
-
15
...pesto z rukoly výborne spaghetti ochutí, odporúčam tento recept každému kto má rád horkastú ostrú chuť rukoly, toto pesto môžete použiť na rôzne cestoviny, pestom môžete plniť rôzne cestoviny a rôzne iné jedlá alebo ich pestom iba dochutiť, pesto sa dá pripraviť do zásoby, uchovávať v chladničke a mať ho vždy po ruke na okamžité použitie, ak si pripravíte pesto z rukoly do zásoby, potom nezabudnite povrch zaliať extrapanenským kvalitným oliovým olejom, ktorý ho konzervuje.
Diskusia k receptu