Foto: frezia68
Včera som sledovala na Prime program "Varenie s Italom " a okrem iných zdravých a zaujímavých pokrmov varil práve túto polievku.Základom je čerstvá zelenina Zobraziť celý popisVčera som sledovala na Prime program "Varenie s Italom " a okrem iných zdravých a zaujímavých pokrmov varil práve túto polievku.Základom je čerstvá zelenina a biela fazuľa,je to prírodná,zdravá polievka bez chemických prísad a keď sa varí so srdcom (ako vraví šarmantný Ital) chutí........snáď niekoho zaujme.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu,pridáme nakrájanú mrkvu a zeler a spolu restujeme asi 8 minút. Potom pridávame postupne nakrájaný na kocky zemiak,pór, na menšie kúsky natrhané kelové listy a vždy restujeme.Pridáme kúsky brokolice,nakrájanú cuketu,paradajku a ešte chvíľu restujeme.Pridáme paradajkový pretlak,aký dávame na pizzu ( nie kečup).
-
2
Bielu fazuľu sme deň predtým namočili .Uvarenú fazuľu prilejeme aj s vodou k restovanej zelenine,prikryjeme a varíme asi 2O min. Zelenina má byť vodou prikrytá. Ja som pridala aj čili papričku.
-
3
Asi štvrtinu zeleniny s fazuľou vyberieme a prepasírujeme ( alebo rozmixujeme ),aby sa polievka zahustila.Posolíme a hotovo.Naberieme na taniere,posypeme strúhaným parmezánom a pokvapkáme extra panenským olivovým olejom.Keď varíte deťúrencom,môžete všetko rozmixovať a čili papričku vynechajte. Dobrú chuť !
Šarmantný Ital aj mňa svojou várou vždy osloví.Skúsim tiež.
Vidím, že je nás viac, fanúšičiek Emanuella...:))