Polievka Minestrone -zeleninová s fazuľou

frezia68 - fotkafrezia68, 26. júla 2010
Polievka Minestrone -zeleninová s fazuľou
Foto: frezia68

Včera som sledovala na Prime program "Varenie s Italom " a okrem iných zdravých a zaujímavých pokrmov varil práve túto polievku.Základom je čerstvá zelenina Zobraziť celý popisVčera som sledovala na Prime program "Varenie s Italom " a okrem iných zdravých a zaujímavých pokrmov varil práve túto polievku.Základom je čerstvá zelenina a biela fazuľa,je to prírodná,zdravá polievka bez chemických prísad a keď sa varí so srdcom (ako vraví šarmantný Ital) chutí........snáď niekoho zaujme.

4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

100  g
1  ks
2  ks
1  ks
1  ks
6  ks
2  ks
1/2  ks
1  ks
1/2  ks
2  lyžice




Postup

  1. 1

    Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu,pridáme nakrájanú mrkvu a zeler a spolu restujeme asi 8 minút. Potom pridávame postupne nakrájaný na kocky zemiak,pór, na menšie kúsky natrhané kelové listy a vždy restujeme.Pridáme kúsky brokolice,nakrájanú cuketu,paradajku a ešte chvíľu restujeme.Pridáme paradajkový pretlak,aký dávame na pizzu ( nie kečup).

    Polievka Minestrone -zeleninová s fazuľou - obrázok 1
  2. 2

    Bielu fazuľu sme deň predtým namočili .Uvarenú fazuľu prilejeme aj s vodou k restovanej zelenine,prikryjeme a varíme asi 2O min. Zelenina má byť vodou prikrytá. Ja som pridala aj čili papričku.

    Polievka Minestrone -zeleninová s fazuľou - obrázok 2
  3. 3

    Asi štvrtinu zeleniny s fazuľou vyberieme a prepasírujeme ( alebo rozmixujeme ),aby sa polievka zahustila.Posolíme a hotovo.Naberieme na taniere,posypeme strúhaným parmezánom a pokvapkáme extra panenským olivovým olejom.Keď varíte deťúrencom,môžete všetko rozmixovať a čili papričku vynechajte. Dobrú chuť !

Diskusia k receptu

egreska
aj ja som ho včera pozerala...jemu sa fakt neda odolat :-)) polievočka musí byt super ,taka čista zeleninova...
tatranka
Aj ja som pozerala tento program a som rada,že si zaznamela polievočku,ktorá sa mi veľmi páčila.Je vidieť,že si žienka akčná.
Šarmantný Ital aj mňa svojou várou vždy osloví.Skúsim tiež.
sjuz
frezia - skvelé:), robíš mi chúťky:))
Vidím, že je nás viac, fanúšičiek Emanuella...:))
sjuz
a nedá mi nepoznamenať - tá čili paprička sa mi tam PÁČI :)))!!!
bozulka
Ano @sjuz je nás tu viac,ktoré "žerú"Emanuella.Moj muž varenie obchádza zo široka,ale nedeľa 18 hod je aj jeho.Nakoniec na staré kolená/76/ sa chytí varešky.Dúfam...@frezi čka máš o pekné.Ja takúto polievku varievam celé roky až na brokolicu a vôbec som nevedela,že varím Minestrone...
jerica
Pekne nafotené , varievam tiež , len nedávam fazuľu , už len uvariť .
sjuz
tak - dnes som si uvarila minestrone - biela fazuľa, mrkva, celer, kalerab, zemiak, kel, cukina, hotové posypala parmezánom, a zládovala za minútu...:))
frezia68
@sjuz a rodinní príslušníci ostali o hlade? Snáď si nezládovala sama? :-)))))))))))))))))
babkamonika
Hľadám, čo zajtra uvarím a táto polievka mi sadla. Zeleniny je teraz dosť, tak zajtra ochutnáme.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia