Foto: mischelle
Moja mama mi vždy, keď sme mali mozzarellu nazvyš, spravila tieto rýchle a veľmi chutné cestoviny. Recept je naozaj jednoduchý, lacný a veľmi sýty. Zobraziť celý popisMoja mama mi vždy, keď sme mali mozzarellu nazvyš, spravila tieto rýchle a veľmi chutné cestoviny. Recept je naozaj jednoduchý, lacný a veľmi sýty. Je to ideálny letný pokrm pre milovníkov Stredomorskej kuchyňe. :-) Dobrú chuť!
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do vriacej osolej vody dáme cestoviny a uvaríme si ich.
- 2
Najlepšie do hlbokej panvice (wok) si da´me troška olivového oleja a dáme tam potlačený cesnak (ja ho roztláčam nožom aby vynikla chuť) a chvíľu popražíme.
- 3
Keď bude cesnak už mierne tmavnúť, prihodíme všetky paradajky, ktoré sme si nakrájali na mesiačiky alebo kocky.
- 4
Po tom ako sa paradajky začnú rozpadávať, pridáme na malé kocky nakrájané sušené paradajky. Stále necháme na miernom ohni nech sa to pekne všetko zmieša a užívame si vôňu.
- 5
Ak už máme cestoviny hotové a precedené, tak k paradajkovej zmesy pridáme na kocky nakrájanú mozarellu. Teraz treba postupovať rýchlo, lebo mozzarella sa rýchlo začne rozpúštať. Začneme miešať a keď sa začne syr topiť a naťahovať pridáme cestviny a všetko to na slabom ohni začneme miešať dokopy. Na toto je naozaj dobrá tá Wok Panvica, lebo sa nám to tam všetko krásne spája a mieša. Fussilli sú dobré, lebo majú tie zárezy, na ktoré sa zmes krásne nalepí. Nakoniec ak už všetko je spolu vypneme oheň a podávame na vrchu s bazalkovými listami.
- 6
Dobrú chuť! :-) :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu