Paradajkovo-mozzarellové cestoviny

mischelle - bez fotkymischelle, 12. mája 2015
Paradajkovo-mozzarellové cestoviny
Foto: mischelle

Moja mama mi vždy, keď sme mali mozzarellu nazvyš, spravila tieto rýchle a veľmi chutné cestoviny. Recept je naozaj jednoduchý, lacný a veľmi sýty. Zobraziť celý popisMoja mama mi vždy, keď sme mali mozzarellu nazvyš, spravila tieto rýchle a veľmi chutné cestoviny. Recept je naozaj jednoduchý, lacný a veľmi sýty. Je to ideálny letný pokrm pre milovníkov Stredomorskej kuchyňe. :-) Dobrú chuť!

3
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
3 strúčiky
10 ks (alebo iné)
5 ks nakladané v oleji
2-3 ks
5 listov čerstvá




Postup

  1. 1

    Do vriacej osolej vody dáme cestoviny a uvaríme si ich.

  2. 2

    Najlepšie do hlbokej panvice (wok) si da´me troška olivového oleja a dáme tam potlačený cesnak (ja ho roztláčam nožom aby vynikla chuť) a chvíľu popražíme.

  3. 3

    Keď bude cesnak už mierne tmavnúť, prihodíme všetky paradajky, ktoré sme si nakrájali na mesiačiky alebo kocky.

  4. 4

    Po tom ako sa paradajky začnú rozpadávať, pridáme na malé kocky nakrájané sušené paradajky. Stále necháme na miernom ohni nech sa to pekne všetko zmieša a užívame si vôňu.

    Paradajkovo-mozzarellové cestoviny - obrázok 4
  5. 5

    Ak už máme cestoviny hotové a precedené, tak k paradajkovej zmesy pridáme na kocky nakrájanú mozarellu. Teraz treba postupovať rýchlo, lebo mozzarella sa rýchlo začne rozpúštať. Začneme miešať a keď sa začne syr topiť a naťahovať pridáme cestviny a všetko to na slabom ohni začneme miešať dokopy. Na toto je naozaj dobrá tá Wok Panvica, lebo sa nám to tam všetko krásne spája a mieša. Fussilli sú dobré, lebo majú tie zárezy, na ktoré sa zmes krásne nalepí. Nakoniec ak už všetko je spolu vypneme oheň a podávame na vrchu s bazalkovými listami.

    Paradajkovo-mozzarellové cestoviny - obrázok 5
  6. 6

    Dobrú chuť! :-) :-)

Diskusia k receptu

kimlo
Pekný recept. Ja by som už hotové na tanieri ešte troška postrašil struhaným parmezánom, len tak pre chuť...
klukodvody
Také se mně to líbí a souhlasím s @kimlo Tobě za to že jsi to dala dám***** a mamimce pochvalu a za ní si ten receptík uložím do k.k.
katka78
Aj mne sa páči, robievam podobne, až na tú mozzarellu. V sezóne rajčín skvelá vec, mne sa nikdy nepreje. Vidím, že tvoj prvý recept tu, pekný úvod, vitaj :-)
micanela
mozzarellu davam ako kusky, takto roztopene to musi byt este lepsie - chutne a jednoduche, co viac si priat
tiginko
okrem mozzarelly som dala aj kúsok Gorgonzoly, veľkú hrsť výbornej zmesi sušenej zeleniny z Lidla a posekanú čili papričku. Šťavnatosť zaručila naberačka vody v ktorej sa varili cestoviny. Ďakujem za inšpiráciu na perfektnú večeru @mischelle






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia