Foto: archaa
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Do pekárne si nalejeme najprv tekuté, potom sypké suroviny, cukor na jednu stranu a soľ na druhú stranu misky. K cukru pridáme droždie a zapneme pekáren na program cesto.Asi 2 minúty pred ukončenim miesenia prisypeme nakrájané sušené paradajky alebo odkvapkané a tiež nakrájané čierne olivy a bazalku, či iné bylinky podľa vašej chuti.
- 2
Ked máme cesto hotové,prepracujeme ho ešte na pomúčenej doske, rozdelíme bud na 4 alebo 8 dielov,podľa toho, či chceme skôr žemle alebo dlhšiu ciabattu a formujeme do skôr štvorcového tvaru než okrúhleho. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.Necháme ešte asi 10 minút podkysnúť, kým sa nám nahreje rúra a šup s nimi do nej piect na 20-30 minút pri 200 st .Vyberieme a necháme vychladnúť. Užasná!!!
- 3
Pohľad do vnútra
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Cesto vymiesit nechat hodinu kysnut potom vyformovat zemle a este 10 min podkysnut nechat...
to co kupujem u talianov je daco uplne ine
ricette.giallozafferano.it/Ciabatta.html...
Dakujem
Robila som polovicku bez nicoho a polovicku s kalamata olivami. Urcite budem robit castejsie.
Dakujem za recept.