Pravá talianska ciabatta

archaa - fotkaarchaa, 11. novembra 2012
Pravá talianska ciabatta
Foto: archaa
8
porcií
100 minút
príprava
20-30 minút
na 200 °C

Suroviny

350 ml vlažná
2 PL
500 g chlebová
2 CL
1 CL
1 CL
 alebo bazalka
 odkôstkované prípadne




Postup

  1. 1

    Do pekárne si nalejeme najprv tekuté, potom sypké suroviny, cukor na jednu stranu a soľ na druhú stranu misky. K cukru pridáme droždie a zapneme pekáren na program cesto.Asi 2 minúty pred ukončenim miesenia prisypeme nakrájané sušené paradajky alebo odkvapkané a tiež nakrájané čierne olivy a bazalku, či iné bylinky podľa vašej chuti.

  2. 2

    Ked máme cesto hotové,prepracujeme ho ešte na pomúčenej doske, rozdelíme bud na 4 alebo 8 dielov,podľa toho, či chceme skôr žemle alebo dlhšiu ciabattu a formujeme do skôr štvorcového tvaru než okrúhleho. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.Necháme ešte asi 10 minút podkysnúť, kým sa nám nahreje rúra a šup s nimi do nej piect na 20-30 minút pri 200 st .Vyberieme a necháme vychladnúť. Užasná!!!

  3. 3

    Pohľad do vnútra

    Pravá talianska ciabatta - obrázok 3

Diskusia k receptu

archaa
ja ju peciem velmi casto, je u nas najoblubenejsia
medovnicek
Slavka mám všetko okrem olív, keď ich kúpim, tak hneď vyskúšam - perfektný recept
tinka1
kraaasne, hned by som si dala :) ulozene ;)
beatacsontosova
dnes som akurát skúšala, spravila som iba dve veľké, jednu upiekla a druhú šupla do mrazničky, je fantastická, nadýchaná, voňavá, proste mňam :-)
9153_1557420417 - profilový obrázok
pn
pn
@archaa ,chcela som sa spytat,kedže nemam pekarničku..cesto ked vymiesim musim ho nechat vykysnut alebo len spracovat na doske a vytvarovat zemlicky???Dakujem!!
archaa
@Pn (21.12.2016 11:12)

Cesto vymiesit nechat hodinu kysnut potom vyformovat zemle a este 10 min podkysnut nechat...
kucharka
Ohromna dobrota... !
Robila som polovicku bez nicoho a polovicku s kalamata olivami. Urcite budem robit castejsie.
Dakujem za recept.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia