Foto: aghovanikola
Tento recept mám z knihy Global Baker
12
porcií
porcií
130 minút
príprava
príprava
20 minút
na 225 °C
na 225 °C
Postup
-
1
Múku, olej, soľ, korenie, Grana Padano a čerstvé droždie a vlažnú vodu zmiešame v miske a spracujeme cesto. Zakryjeme a necháme odpočívať asi 30minút. Vykysnuté cesto rozvalkáme.
-
2
Na rozvalkané cesto dáme pokrajané rajčiny bazalku a syr balkánsky (možno pridať cesnak podla chuti). Cesto preložíme na 3 časti a nakrájame na kolieska.
-
3
Nakrájane kolieska dáme na plech, zakryjeme a necháme 30 minut odpočívať. Pečieme pri 225 stupňoch po dobu približne 20 minút. Po dopečení natrieme olivovým olejom.
varecha.pravda.sk/recepty/olivove-pecivo-fotorecept/22944...