
Vianočná rybacia polievka
Z masla a hladkej múky si pripravíme svetlú zápražku, ktorú zalejeme vopred pripraveným teplým rybacím vývarom, rozšľaháme...

Dusené bravčové na paprike
Papriku umyjeme, očistíme, nakrájame na rezance. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. V panvici...

Zemiakové muffiny + medvedí cesnak
Včera som pozerala Tajomstvo mojej kuchyne a zaujal ma jednoduchý, t eraz aktuálny recept s medvedím cesnakom....

Pečená jogurtová torta
Nasledujúci koláčik Vám ručičku na váhe rozhodne neposunie. Jednak neobsahuje žiadne vajíčka ani tuky, jednak...

Prašnice ako mozoček
Cibuľu opražíme do ružova, pridáme prášnice pokrájané na na kocky, korenie a dusíme. Potom pridáme vajce a...

Jemný a ľahučký vanilkový koláčik
Veľmi chutný koláčik bez použitia múky! Toto cesto môžete použiť aj na prípravu rôznych krémových zákuskov a na torty....

Cacimpero - talianske predjedlo
Recept pochádza z Talianska. Toto predjedlo sa podáva pri slávnostných príležitostiach a servíruje sa s pečivom...

Prírodné rezne talianske
Očistené bravčové stehno narežeme na rezne, opečieme sprudka na oleji a preložíme na tanier. Do oleja dáme...

Mozaika Podmanických rytierov
Pokus s menšími obmenami inak celkom častého receptu. Tak skúste aj Vy, ak to niekoho...

Pečené buchty s marhuľovým džemom spod Schneebergu
Recept na pečené buchty Schneebergbuchteln, aké sme ochutnali v horskej chate Baumgartner pod najvyšším kopcom Dolného...

Rebierko z muflóna na zbojnícky spôsob
Z chrbta muflóna odsekneme chrbtovú kosť a čiastočne aj rebrové kosti, mäso očistíme, odblaníme, ...

Smažené hlivy
Jednoduchý recept. Takto upravene hlivy skonzumuje dokonca aj moja manželka.

Senecké langoše
Recept som dostala dávno od mojej kolegyne ktorá počas letných prázdnin brigádovala na Seneckých jazerách a tam...

Dusené zemiaky z maminho receptára
Recept na dusené zemiaky som si od mamy vypýtal až po tom, ako som napísal príbeh...

Bezlepkový tvarohovo-čučoriedkový koláč s mandľovou posýpkou
Čučoriedky sú ovocie v našich končinách celoročne dostupné....

Oškvarkové slimáky
Zo surovín okrem oškvarkov pripravíme kysnuté cesto a rozdelíme na 6 bochníkov.

Pečené kuracie krídelká
Pečené krídelká veľmi často podávajú v reštauráciách ako hlavné jedlo. Veľmi dobre ochutené, s rôznymi...

Bryndzová paradajka
Paradajku zbavíme jadier, bryndzu a maslo rozmixujeme, pridáme soľ, pažítku, červenú papriku a...

Kuracie na ihle s hermelínom a reďkovkami
Jeden z mých experimentů, když už fakt nevím, co bych vařila a když potřebuji spotřebovat...

Pomarančové koláčiky
Recept mám z jedného ženského časopisu. Koláčiky sú veľmi chutné, polovicu z nich zjedol manžel,...

Morčacie balíčky s mrkvou, pórkom a zelerom
Můj experiment:-)) Ikdyž to nějak nepomáhá, pořád se snažím vařit něco, co obsahuje málo tuků...

Huspenina z bravčovej hlavy a nožičiek
Do veľkého hrnca dáme dôkladne očistenú bravčovú hlavu, bravčové nožičky, bravčové koleno a zalejeme vodou tak,...

Luciferov predkrm
Dnes som na Vareche pri čítaní receptov natrafila na recept -Utopence-. Je to recept, ktorý...

Chrbát z diviaka na restovanom špenáte
Mäso narežeme na kusy po 200 g, osolíme, okoreníme. Na panvičke rozohrejeme časť oleja...