Škvarkové trojuholníčky fotorecept

dorisa - fotkadorisa, 29. marca 2011
Škvarkové trojuholníčky (fotorecept)
Foto: dorisa

Ďaľší pokus o dobré škvarkové pagáčiky. Tentokrát som chcela vzhľad robiť, ako radil @kucharronald, ale samozrejme radielko(nové) mi odmietlo pracovať a tak som krájala Zobraziť celý popisĎaľší pokus o dobré škvarkové pagáčiky. Tentokrát som chcela vzhľad robiť, ako radil @kucharronald, ale samozrejme radielko(nové) mi odmietlo pracovať a tak som krájala nožom.

48
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
500 g
250 g
42 g (1 kocka) čerstve
200 ml
2 ks
  (podľa potreby)
 na potretie




Postup

  1. 1

    Polomäkký tuk, múku polohrubú, kvasok z droždia a mlieka, vajcia a soľ som dala do pekárničky na spracovanie cesta. Tam som nechala potom aj proces kysnutia.

    Škvarkové trojuholníčky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Po vykysnutí som cesto dala na pomúčnú dosku.

    Škvarkové trojuholníčky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto som rozvaľkala na obdĺžnik a natrela som naň mleté škvarky.

    Škvarkové trojuholníčky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto som preložila na sposob listkového cesta. Zas som ho dala do teplej pekárničky na pár minút. Takto som proces opakovala 3x.

    Škvarkové trojuholníčky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom som cesto vybrala, rozvalkala na pomúčenej doske hr. cca 1,5cm a vykrajovala som trojuholíčky.

    Škvarkové trojuholníčky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Potom som trojuholníčky poukladala na plech, ďalej od seba , vrch som potrela rozšľahaným vajcom a posypala sezamové semienka a dala piecť do vyhriatej rúry.

    Škvarkové trojuholníčky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Asi po 30 minutách su trojuholníčky upečené. Dobrú chuť.

    Škvarkové trojuholníčky (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

elisticka
super ked to davas na trojuholnicky nemusi sa vykrajovat a su naozaj krasne "foliovane"....
marcy
tiež oceňujem fotorecept,narobila si mi chute :-)....lístkované cesto krásne zúžitkované trojuholníkami
sovka62
Ešte šťastie, že dnes manžel priniesol škvarkové pagáče, ktoré mu darovala známa. Inak by som slintala ako bernardín.
bejaja
chutili mi, boli výborné, škvarkové pagáčiky milujem...:)
bozulka
Pekné trojuholníčky v peknom košíku!Tá pekárnička je dobrý nápad.Ja som na ňu zase úplne zabudla a pritom ju mám stále na očiach...
marienka44
@Dorisa ,v bode c.5 na aku hrubku si vyvalkala tie pasy? Potom stvorec rozrezat na polovicku a vznikne trojuholnik? Preco prave trojuholnik? :-)
evicka63
Škvarky sú, domáca pekáreň tiež, chuť na pagáče tiež len už urobiť, čas ale už nie je lebo od pondelka už robím a tellíčko si zvyklo byť doma a tak večer po 12 - 13 hodinovej šichte je "zrelé len zabiť a zakopať" do postieľky ale určite vyskúšam ----
dorisa
@hacon , nerozumiem tvojej indiánskej reči:))))) @marienka44 , pásy som vyvaľkala na cca1,5 cm, v úvode píšem, kto mi radil, ale som to asi nepochopila, tak som cesto krajala na štvorce a potom na trojuholníčky. chcela som iné tvary, aby boli zaujímavejšie. Ďakujem za komentáre.
marcy
páčia sa mi trojuholníky,lebo sa lístkuje všetko cesto.....pri vykrajovaných okrúhlych bekerajoch je odpad,ten po spracovaní je chutný,ale nevrstvený :o)
haston
neskúšal niekto upiecť v pekárničke superpagáč? predstavujem si to tak, že po vykysnutí na doske prevrstviť s oškvarkami (2-3x) a dať to do pekárničky upiecť... pýtam sa, pretože mi prestala fungovať klasická rúra :-(
anina43
už mám dosť rokov, ale takýto nápad som ešte nedostala, je to super rýchle a bez výstrižkov, oceňujem, zajtra pečiem, dik za foto i rcp pečivo vyzerá veľmi dobre, len doň zahryznúť a zapiť vinkom, už aj je v mojej KK
dorisa
@haston , podla mna by to mohlo vyjsť, vlastne by sa piekol ten superpagáč ako chlieb. Treba len skúsiť. Vlastne by cely proces mohol byt v poekárničke, len to prekladanie by bolo na doske,lebo aj proces kysnutia je predsa v pekárničke. Skús, držím palce.
svetlana9
@marienka44 Ty si ale konzervatívna. Nevšimla si si, že už predávajú škvarkovníky aj v iných tvaroch ako klasických guľatých? Dokonca je možné, že na plech dáme rozvaľkané cesto a prekrájame ho na štvorce priamo na plechu.
viedra
@dakujem Dorisa zase jeden recept do mojej pekarne velmi som rada že je tu lebo ako som už pisala DPmam ale neako sa na nej bojim robit cesto dok
cica2
jééj, potešila som sa tvojmu receptu ktorý môžem aj ja, vyskúšať v pekárničke, teda hlavne to cesto:))...krásne sa ti vydarili, šikuľka! Musia byť aj dobré, my máme radi aj slané:)
hubata
Dobrý nápad na tie trojuholníčky, lebo pri tradičných pagáčikoch je dosť veľa odpadu a keď sa to premiesi, tak mi už cesto nelístkuje aj keď ho naskladám na seba....... možno som len nešika. Takto pri trojuholníčkovom tvare to ide rýchlejšie. Vďaka za nápad !
hubata
Ježišíííí ..... ty ich máš uložené v mojom košíku čo mám po svokre !!! Už aj idem preň do pivnice a tiež niečo do neho naaranžujem. Nechcela som ho, lebo som sa bála že je ťažký a rozbije sa......
dorisa
@hubata , krásne košíčky, že? ja mám ešte takýto istý malý, tento sú ako liate sklo, ale mám aj pravý krištál, ale menší. Nie všetko sa dá v nich odfotiť, tak som takto pagáčiky vymyslela:))))) My máme doma s priateľom hotovú Bohémiu, aj mi to predtým zavadzalo,ake teraz som nesmierne šťastná, že mám veľa skla a porcelánu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia