Srnčia paštéta s pistáciami a brusnicovo-figovou omáčkou
šéfkuchár reštaurácie hotela Matyšák v Bratislave, 25. februára 2011
Foto: Marek Velček
Suroviny
300 g |
|
|
|
2 ks |
|
mleté podľa chuti |
|
|
|
podľa chuti |
|
0,5 dl |
|
2 ks |
|
1 dl |
|
150 g |
|
50 g |
|
Omáčka: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
na obalenie: | |
alebo iné orechy |
|
Postup
-
1
Mäso nakrájame, osolíme a okoreníme, sprudka opečieme na masle a chvíľu podusíme. Mäso pomelieme, pridáme pomletú slaninu a zmes ešte rozmixujeme, pridáme koreniny a dosolíme, pridáme žĺtky, smotanu, brandy a vývar a ešte raz rozmixujeme dohladka.
- 2
Túto hmotu naplníme do formy vystlanej strečovou fóliou a varíme vo vode, ktorá nesmie vrieť - do 80 °C podľa veľkosti formy asi hodinu. Po uvarení necháme vychladnúť aspoň 12 hodín, po vychladení paštétu nakrájame, obalíme v pomletých pistáciách a servírujeme.
- 3
Brusnicovo-figová omáčka: Brusnicový kompót orestujeme na masle, pridáme figy, ktoré sme vopred namočili do Alibernetu, pridáme zvyšný Alibernet a šťavu z jednej limety a pomaly redukujeme. Potom omáčku rozmixujeme ponorným mixérom, precedíme cez sitko, pridáme maslo a vychladíme.
- 4
Náš tip: Paštétu obalíme v orechoch - môžu byť akékoľvek, pistácie však paštéte dodajú farebný akcent.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu