Zemiaky nakyslo
Foto: foorick
Postup
-
1
V hrnci necháme rozpustiť masť na ktorej opečieme na kocky nakrájanú slaninu. Pridáme nakrájanú cibuľu a orestujeme do zlata.
- 2
Uvarené a ošúpané zemiaky popučíme na väčšie kúsky. Pridáme do základu a zalejeme ideálne vývarom alebo vodou. Osolíme, okoreníme a pridáme bobkový list a pretlačený cesnak. Povaríme.
- 3
Smotanu riadne vymiešame s múkou a vlejeme do hrnca, riadne premiešame. Dochutíme cukrom a octom. Kto má rád vynikajúco sa hodí aj kôpor a voda z kyslých uhoriek. Podávame s vareným vajíčkom.
Tiež zemiakový prívarok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu