Šalgovský trdelník
Juraj Gálik
šéfkuchár hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 17. októbra 2012
šéfkuchár hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 17. októbra 2012

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cukor, päť žĺtkov a maslo vymiešame, pridáme mlieko a sneh zo štyroch bielkov. Do masy pridávame múku so salajkou tak, aby vzniklo hustejšie cesto.
- 2
Cesto vyvaľkáme, nakrájame na pásiky približne 2 cm široké, potrieme bielkom a namáčame do posekaných orechov.
- 3
Pásiky ukladáme na dobre vymastený srnčí chrbát a pečieme 10 minút na 220 oC.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu