Šalgovský trdelník

Juraj Gálik
šéfkuchár hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 17. októbra 2012
Šalgovský trdelník
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
60 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
5 ks
250 g
štipka
2 PL
1 kg




Postup

  1. 1

    Cukor, päť žĺtkov a maslo vymiešame, pridáme mlieko a sneh zo štyroch bielkov. Do masy pridávame múku so salajkou tak, aby vzniklo hustejšie cesto.

  2. 2

    Cesto vyvaľkáme, nakrájame na pásiky približne 2 cm široké, potrieme bielkom a namáčame do posekaných orechov.

  3. 3

    Pásiky ukladáme na dobre vymastený srnčí chrbát a pečieme 10 minút na 220 oC.

Diskusia k receptu

elena
Šalgov - to je starý historický názov obce Svätoplukovo pri Nitre. Že by sa tam tiež robili trdelníky? Mala by som to vyskúšať, pochádzam neďaleko odtiaľ.....lol
marcy
pekná prezentácia,toto vidieť vo vitrinke cukrárne,neváham ani minútu :o)
hubata
krásne, aj pekne a jednoducho naaranžované.
valeria21
Robievam a nie som zo Svätoplukova.Robili sa aj v Cerveniku.Vzdy maju velky uspech,len sa tak zaprasi po nich.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia