Perníková bublanina

hanicka58 - bez fotkyhanicka58, 21. novembra 2010

tento recept som skombinovala a vyskusala,aby na vianoce bola aj bublanina aj pernik,bol velmi stavnaty a chutny bola spokojna dcera ,syn aj manzel

20
porcií
5 minút
príprava
20 minút
na 190 °C

Suroviny

1 hrnček
1 hrnček
1 ks
1 hrnček
2 ks
1 hrnček
1 hrnček
2 hrnček, aj mrazene
 na potretie
1 ks
1 ks
1 dcl




Postup

  1. 1

    suche zmesi spolu zmiesame a pridame vajcia,olej,acidko,vsetko dobre premiesame.

  2. 2

    zmes vylejeme na plech ,posypeme ribezlami a dame piect.

  3. 3

    po upeceni potrieme dzemom podla chuti a polejeme cokoladou,povrch mozeme posypat kokosom.

Diskusia k receptu

evanaaa
Aká tmavá múka je myslená? Nemôže byť miesto nej celozrnná- hladká?Tie dve čokolády sú obe na polevu?
nikina1510
mojej babke sa raz podarilo do klasickej bublaniny dať namiesto klasického prášku do pečiva ten perníkový... možno to bude niečo podobné. v každom prípade to bol veľmi chutný "omyl" :)
hanicka58
ahoj evanaaa,samozrejme muku mozete pouzit akukolvek na aku ste zvyknuta,a cokolady su obe na polevu,ale nemusia byt ja to takto robievam,a druhy krat som pouzila pod polevu slivkovy lekvar ,bol este chutnejsi
hanicka58
ahoj nikina1510,je to ako pises,len ja som dala per.prasok zamerne a myslim,ze sa oplatilo
jerica
? do perníka prášok ? je to perníkové korenie , alebo je to ex prášok do perníka ? Nestretla som sa s tým , určite stojí za vyskúšanie tento Tvoj receptík. :-))
hanicka58
to je ako kypriaci prasok do peciva,ale je aj kypriaci prasok do pernika od Dr.Oetker.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia